Cum îl faci să fie mai romantic

De Stela Moisescu pe

Prietenele deja ştiu fiecare detaliu al relaţiei tale pentru că pe umărul lor plângi atunci când el iarăşi te dezamăgeşte cu atitudinea lui… nonşalantă. E timpul să le mai …
… dai prietenelor o pauză şi să redresezi situaţia, nu?

Majoritatea bărbaţilor se inhibă atunci când li se invocă faptul că nu sunt suficient de romantici. Asta nu înseamnă că trebuie să te resemnezi. Îl poţi inspira să fie mai romantic fără să îl agasezi, dimpotrivă.

Nu cadourile sau invitaţiile la cină sunt romantice, ci faptul că celălalt apreciază prezenţa ta în viaţa lui şi nu îi este teamă să îţi arate asta. Când vine vorba de a exprima însă sentimente atât de puternice, femeile şi bărbaţii pot aborda tactici diferite.

Aşa că primul pas pe care trebui să îl faci este să vezi dacă nu cumva iubitul tău are o altă viziune decât a ta asupra romantismului.

Vezi partea plină a paharului. Încearcă să vezi părţile lui bune, cum ar fi că pregăteşte el micul dejun când tu eşti mai somnoroasă. La o privire mai atentă gesturile lui pot simboliza că te apreciază şi vrea să te facă fericită. Totodată, adu-ţi aminte când ai făcut tu ultima oară un gest romantic.

Îl poţi inspira să fie mai romantic, dându-i tu un exemplu. Găteşte-i ceva, chiar dacă nu te pricepi la arta culinară, pregăteşte-i o baie cu spumă şi lumânări parfumate sau pur şi simplu fă-i un masaj după o zi de muncă, arată handbag.com.  

Victoria Lukats, psihiatru şi expert în relaţii de cuplu apreciază că romantismul consolidează o relaţie pentru că, pe această cale, partenerul de cuplu se simte în centrul atenţiei. Specialistul te sfătuieşte să faci câteva gesturi romantice precum cele de mai sus, dar având grijă să nu îţi sufoci iubitul.

Dacă puterea exemplului nu este destul de mare pentru el, iată şi alte căi prin care îl faci să fie mai romantic.

Fă câteva apropouri. Descrie-i o scenă romantică de film sau povesteşte-i ce a făcut amicul tău pentru iubita lui şi spune-i că ţi-ar plăcea să faceţi şi „voi” (nu „el”, căci se va simţi pus sub lupă) asta.

Transformă romantismul într-un joc. Bărbaţii sunt firi competitive, aşa că n-ar strica să îl provoci la un concurs precum cine organizează cea mai interesantă întâlnire sau face cel mai senzual masaj. Apelând la latura sa romantică prin joc, vei avea mai mulţi sorţi de izbândă.

Flatează-l. Unele femei tind să se închidă în ele atunci când partenerul este neatent. Mare greşeală, căci o atitudine distantă nu îl va transforma într-un romantic incurabil. Decât să fii mereu bosumflată, mai bine schimbi radical abordarea. De ce? Oricine se simte stimulat să se implice mai mult atunci când este apreciat pentru eforturile deja depuse. Aşadar, spune-i că apreciezi toate acele lucruri mici pe care le face pentru tine. Întoarce-i favorurile de fiecare dată şi vei vedea că îi creşte interesul să te impresioneze.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro