Capcana mandriei

De Georgiana Constantin, pe

Un sondaj referitor la calitatile femeilor scoate la iveala multe surprize, cand este facut pe un esantion masculin. Barbatii au declarat ca una dintre calitatile femeilor este mandria.
 Barbatii au declarat ca una dintre calitatile femeilor este mandria. Mandria de a face un lucru de una singura, de a se lupta pana in panzele albe pentru a-l duce pana la capat. Din fotoliul care i-a luat forma corpului, barbatul o priveste cu admiratie pe cea care se incapataneaza sa schimbe garnitura robinetului de la baie. Ii admira mandria.

Avea impresia ca se va declara invinsa, ca va ofta, se va ruga de el, dar femeia e mandra, cum sa apeleze la ajutorul lui? Se chinuie, strange din dinti, se loveste, dar reuseste chiar foarte bine sa termine ce si-a propus. Are si ea mandria ei, nu o sa rada de ea propriul barbat cu care e egala in drepturi! Doar feministele pentru asta militau, nu? Dar aceasta calitate se manifesta nu numai acasa, unde foarte putine persoane o pot sesiza si admira.
  
Egalitate si la job

Femeia are nevoie de aplauze (barbatul, de si mai multe :)). De aceea, incearca sa fie remarcata peste tot. Din mandrie doreste sa fie apreciata si la serviciu, sa fie egala cu colegul sau – barbat, tot din acelasi sentiment schimba si roata masinii, din mandrie face ea toata curatenia, piata.

E mandra cand i se spune admirativ ca numai ea e vazuta la gradinita, ducand si aducand copilul, la fel si cand ramane dupa orele de program, la serviciu, pentru a nu fi mai prejos de colegii ei barbati, desi aceasta prelungire inseamna cateva ore de somn in minus, fiindca mai are si alte griji acasa.
  
La ce bun sa fii mandra?

Sunt mandre femeile, spun barbatii pe un ton apreciativ. Dar oare nu e si o capcana aici? Nu e o zgandarire de orgoliu? Spun ca te apreciez ca sa te stimulez: cu cat esti mai orgolioasa, cu atat vei face tu mai mult si vei prelua din atributiile mele…cu atat imi va fi mai bine. 

Eu nu vad rostul mandriei exagerate. Prefer sa fiu mai putin orgolioasa, daca pot sa spun asa. Adica prefer sa-l lasa pe el sa schimbe garnitura robinetului, sa duca gunoiul, sa schimbe roata masinii si sa faca si cafeaua de dimineata. Da, pot sa le fac si eu, pot fi mandra, sa demonstrez ca am aceasta calitate.

Insa prefer sa iau locul rasfatatului. Parca m-as odihni si eu un pic in fotoliu sa vad un film, sa citesc o revista. Parca as lasa demnitatea sa doarma si mandria barbatului sa se reactiveze. Si poate face cineva un sondaj despre barbati, ca as avea si eu cateva intrebari…

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!