Armonia în cuplu nu garantează fericirea

De Stela Moisescu, pe

După ani de convieţuire, relaţia cu el ţi se pare normală precum oxigenul. Aţi trecut de faza în care dragostea e oarbă, dar şi de cea în care v-aţi descoperit defectele.
După toate acestea aţi rămas împreună.  Acum vă cunoaşteţi şi vă anticipaţi orice mişcare. Mai mult, aveţi o rutină în cuplu de la care nu vă abateţi. Tu eşti cea cu iniţiativă în dormitor, iar el face planurile de weekend. Cine vă vede din exterior, admiră armonia dintre voi… Eşti sigură că înţelegerea din relaţie nu e doar o aparenţă? Poate că secretul echilibrului din prezent este faptul că tu eşti singura care face compromisuri, iar el suportă tacit gelozia ta. Aşa că e necesar să-ţi pui câteva întrebări, chiar dacă aţi trecut testul timpului.

Sunt dependentă de el?

Poate că vă merge bine în cuplu pentru că eşti dependentă de el şi faci totul de dragul lui. Compromisuri trebuie să existe de ambele părţi. Deşi ştim acest lucru, prea puţine găsim echilibrul. Dacă tu eşti cea care lasă de la ea şi-l păsuieşti pe iubitul tău pentru că e „încăpăţânat”, nu e în regulă. În acest fel clădeşti binele din relaţie pe nefericirea ta. Aşa că e cazul să îi ceri să se implice mai mult.

Ai simţit că ţi-e dor de el doar la gândul că mai aveţi puţin de stat împreună? Acest lucru are farmec doar în primele luni de relaţie. Învaţă să te bucuri de viaţă şi fără el. Menţine vii prieteniile care contează şi acele hobby-uri care-ţi făceau plăcere pe vremea când erai solo. Dacă iubitul tău e ocupat o bună perioadă de timp, profită! Redescoperă-te! Îţi aminteşti câte voiai să faci până să i te dedici lui? De ce să nu practici ashtanga yoga, precum Madonna? Activităţile separate vă consolidează ca şi cuplu, pentru că, astfel, testaţi încrederea pe care o aveţi unul în celălalt.

… sau prea rebelă?
 

La polul opus, poate tu eşti cea care profită de binele din relaţie clădit pe nefericirea lui. Realizezi că ţii mai mult la programarea la spa sau vizionarea unui întreg sezon de „Sex and the City” decât  la al tău iubit? Nu-l lăsa baltă pentru astfel de activităţi, mai ales dacă el îţi propune un weekend romantic. Poate nu-l pui pe primul loc pentru că ai fost dezamăgită de fostul sau nu eşti obişnuită să gândeşti folosind pronumele „noi”. Dar dacă ţii la iubitul tău şi îl vrei alături de tine, e cazul să fii şi tu alături de el. Oricine are nevoie din când în când de dovezi de iubire, aşa că e vremea să-i propui tu un weekend romantic!

Rutina din relaţia voastră nu trebuie bazată doar pe compromisurile făcute de el. Dacă a schimbat locul de muncă pentru a fi mai aproape de tine, nu e îndeajuns să-i mulţumeşti. Răsplăteşte-i eforturile cu aceeaşi monedă!

Sunt geloasă?

Gelozia afectează cu uşurinţă orice cuplu. Aşa că armonia dintre voi poate fi rezultatul unor frustrări ascunse. Poate că el nu zice nimic când îl iei la bani mărunţi în legătură cu plecările lui în interes de serviciu. Dar pentru cât timp? Analizează ce te face geloasă şi cum te manifeşti. Dacă realizezi că în ultima vreme tu ai tunat şi el te-a liniştit, nu te culca pe-o ureche. N-ai de unde să ştii când se va umple paharul la el. Şi uite aşa se duce armonia dintre voi.

…sau  indiferentă?

Te gândeşti că eşti o iubită cool. Nu te deranjează frumuseţile care-i dau târcoale şi nici nu eşti posesivă. Armonie garantată, ai spune. Ceea ce nu ştii este că el e indignat de atitudinea ta, pe care o percepe ca fiind indiferentă. Nu zice nimic pentru că ar însemna să-ţi cerşească atenţia. Aşa că iţi povesteşte în continuare de colega de birou, iar tu rămâi la fel de „cool”. Schimbă indiferenţa cu un strop de gelozie şi astfel îi gâdili ego-ul.

Comunicăm eficient?

El vine acasă abătut, iar tu îl consolezi ca o bună iubită. Frumos. Ceea ce nu-ţi spune ţie este că  îl irită încurajările de genul „Totul va fi bine”. Aceasta este una din multele situaţii în care nu vă exteriorizaţi adevăratele sentimente. Este vorba de acele lucruri pe care ţi-e jenă să i le reproşezi. Ce dacă a stricat un moment special cu o glumă nesărată? „Trecem peste” e deviza voastră! Doar că aceasta vă aduce o armonie temporară! „Spune-i când ai ceva pe suflet” nu e un sfat-clişeu degeaba.

Deşi suntem înconjurate de atâtea sfaturi pentru a avea relaţia perfectă, obişnuiţa din cuplu e mai aprigă! Te complaci în rutină şi uiţi să te întrebi cât de fericită eşti. Aşa că, reevaluează din când în când cuplul vostru pentru a te asigura că armonia dintre voi e una autentică!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!