Boli ciudate: alergie la propria spermă

De Erika Chivu pe

Sindromul de rău post orgasm, o boală ciudată descoperită recent, îi face pe unii bărbaţi alergici la propria spermă. Până de curând credeam că doar femeile pot avea această reacţie.

Sindromul de rău post orgasm

Nervozitate, anxietate, depresie, probleme de memorie, lipsă de concentrare, oboseală accentuată, dureri de cap, strănut, febră, dureri musculare… sunt câteva din simptomele unei boli ciudate, descoperite de abia în 2002: sindromul de rău post orgasm.

Înainte de acest an, stările de rău apărute la bărbaţi după contactul sexual erau puse pe seama ipohondriei sau cel mult pe seama unei răceli, medicii considerând că nu poate fi o legătură între strănuturi, dureri de cap etc. şi sex.
Drept urmare, bărbaţii afectaţi refuzau contactul sexual sau îl „programau” pentru zile în care se puteau odihni în voie.

Chiar şi astăzi, când se ştie despre sindromul de rău post orgasm puţini medicii îi cunosc simptomele, dar şi mai puţini sunt bărbaţii care au curaj să recunoască în faţa medicului că se simt rău după sex.

Sperma, vinovată pentru starea de rău

Cum cercetările privind această boală sunt deja în toi, oamenii de ştiinţă au descoperit şi cauza: starea de rău post orgasm este provocată de o alergie la propria spermă. Cum s-a constatat asta? Când se masturbau fără a ejacula, bărbaţii nu aveau niciun simptom. Însă de câte ori se producea ejacularea, de atâtea ori se simţeau rău.

În cadrul unui studiu, pacienţilor diagnosticaţi cu sindromul li s-a aplicat pe piele un plasture conţinând propria spermă diluată, iar simptomele nu au întârziat să apară. Ei au putut fi vindecaţi în cursul a câţiva ani printr-un tratament constând în injecţii cu spermă proprie, tratament care forţează corpul să se obişnuiască cu prezenţa alergenului.

Alergia la spermă în cazul femeilor

Alergia la spermă a femeilor este cunoscută de mult timp şi poate fi un motiv de infertilitate. Cele care suferă de această alergie rară au senzaţie de arsură, durere şi roşeaţă în zona genitală externă, iar uneori apar şi reactii sistemice, precum urticaria şi respiraţia dificilă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro