Machiaj de vedetă – buze roşii

De Andra Pecingina pe

Rujul de buze roşu este un atu fără vârstă şi foarte feminin, un stil clasic de machiaj. După cum vă spuneam în ghidul tendinţelor de machiaj pentru toamna şi iarna acestui an …
… buzele roşii ale modelelor la Paris Fashion Week a inclus nuanţe calde şi electrizante, în show-urile Lanvin, Moschino, Alexander McQueen, Dolce&Gabbana şi Yves Saint Laurent.

Pentru vara 2010 se prefigurează ca tendinţă de machiaj acelaşi ruj de buze în nuanţe clasice de  roşu aprins şi chiar roşu Bordeaux, şi vedetele dau tonul acestul trend în machiaj. Tonurile sunt bogate şi apropiate de cea mai pasională nuantă de roşu imaginabilă.

Felul în care vedetele poartă rujul roşu ne va inspira să alegem nuanţa potrivită pentru a capta toate privirile!

În anul 2007, Monica Bellucci a fost ambasadoarea rujului de buze Rouge Dior şi trebuie să recunoaştem că nuanţa aceasta puternică completează trăsăturile superbe ale de origine italiana. La fel de bine arată dansatoarea Dita Von Teese, un veritabil star pin up al zilelor noastre. Fosta soţie a cântăreţului Marilyn Manson are un look retro, şi foloseşte un machiaj clasic, eyeliner negru şi ruj roşu aprins.

Alte două brunette, Angelina Jolie şi sosia sa mai tânără, actriţa din „Transformers”, Megan Fox, sunt două frumuseţi americane care adoptă rujul roşu la premiere de film şi alte evenimente mondene. Angelina a folosit o nuanţă mată de roşu la Festivalul de Film de la Venezia, iar Megan Fox a fost văzută cu buze roşii în primul rând la prezentările de modă din Paris în această lună.

Blondele sunt la fel de avantajate de nuanţe aprinse de roşu. Avem ca exemplu patru femei superbe: actriţele Diane Kruger şi Scarlett Johansson şi cântăreţele Gwen Stefani şi Christina Aguilera. Diane Kruger alege nuanţe de roşu roze pentru buze şi un machiaj simplu al ochilor, iar Scarlett Johansson adoptă nuanţe de roşu mai apropiate de portocaliu, datorită părului blond mai închis la culoare.

Madonna, Gwen Stefani, Eva Green, Marion Cotillard şi Audrey Tautou sunt alte vedete care adoptă rujul roşu aprins şi fac furori cu look-ul lor rafinat la orice eveniment intens mediatizat.

Chiar la onorabila vârstă de 77 de ani, Elizabeth Taylor nu renunţă la culoarea roşie de pe buze, ceea ce trebui să fie un îndemn pentru noi să revenim la feminintatea clasică oferită de buzele roşii, nu?

Câteva ponturi pentru machiaj:
–    În general, un ten deschis la culoare arată cel mai bine cu o nuanţă de roşu deschis, care duce către galben şi portocaliu, iar nuanţele de roşu cu tentă roz sunt potrivite tenului creol şi brunetelor.
–    Rujul roşu se aplică cel mai bine direct din tub pe buzele uscate. Nu folosi pensula pentru aplicare, şi ulterior tamponează buzele cu un şerveţel uscat, apoi aplică încă puţin ruj.
–    În cazul în care nu găseştio nuanţă de roşu potrivită pentru trăsăturile tale, poţi oricând să combini două rujuri diferite pentru a obţine culoarea perfectă. Nici creionul de buze nu trebuie să fie exact nuanţa rujului, ci poţi aplica creion corector pe tenul din jurul buzelor pentru a le contura.  
–    Un sfat important de la vedete: nu vrei ca machiajul tău să fie prea puternic, când foloseşti ruj roşu aprins, machiajul ochilor trebuie să fie cât mai simplu.
Urmăriţi imagini cu celebrităţi care adoră rujul roşu, în galeria foto de mai jos!

Foto: Northfoto.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro