Diferenţele dintre o geantă de firmă autentică şi un fake

De Diana Sorescu, pe

Te-ai gândit să îţi cumperi o geantă de designer. Preţurile sunt mai mult decât piperate, dar satisfacţia de a o purta pe braţ, nepreţuită! Află cum poţi să faci diferenţa…

… dintre o replică bine executată şi o geantă genuină, pentru ca investiţia să fie una de valoare!
Gucci, Louis Vuitton, Versace sau Prada, Balmain, Hermes ori Marc Jacobs sunt doar câteva dintre brandurile celebre după care orice fashionistă suspină. Să ai o geantă sau măcar o curea cu logo-ul YSL te-ar transforma pe dată dintr-o simplă aspirantă la titlul de „divă”, într-un superstar. 

Stil vs Kitsch

Peisajul urban a fost invadat de ceva vreme de sute de piese vestimentare şi accesorii imprimate cu simbolurile şi logo-urile marilor case de modă. La metrou vezi poşete Armani, la piaţă fetele scot mărunţişul din portofele Gucci. Uşor uşor mania produselor „de firmă” a cuprins întreaga ţară. Păcat însă că vorbim de un curent kitschos, bazat pe haine fake, unde sigla Louis Vuitton a fost trivializată şi folosită până la refuz.
Să faci diferenţa dintre un tricou contrafăcut şi unul adevărat e floare la ureche: Armani se transformă în Arrmani, sigla LV în LW sau orice alte mici artificii (uneori abia sesizabile) menite să te inducă în eroare.
Dar ce te faci când vine vorba de genţi de firmă realizate impecabil, marcate şi ştanţate chiar şi pe căptuşeală, ce vin însoţite chiar de un certificat de garanţie!? Atunci pui în practică ponturile unica.ro de mai jos, ce te vor ajuta să nu te laşi păcălită de persoanele ce promit să îţi aducă „din afară” produse orginale 100%, la sfert de preţ.

1. Materialul

Întotdeauna genţile de top autentice sunt produse din materiale scumpe, preţioase. Nu ai să vezi niciodată o geanta Hermes Birkin originală din imitaţie de piele cu finisaje făcute dintr-un metal îndoielnic, aşa cum nu există vreo poşetă genuină Louis Vuitton din PVC. Aşadar, calitatea e pe primul loc.

2. Detaliile

Contează enorm. Mare atenţie la fermoare, la cheiţe, cusături, aţa folosită, buzunare interioare, căptuşeală, mânere. Designerii lucrează impecabil, cu produse de înaltă clasă şi nu fac vreodată rabat de la calitate. Ai să găseşti emblema lor imprimată peste tot, iar genţile de firmă autentice prezintă şi un cod unic, de obicei ştanţat în interior, pe o bucăţică de piele. 

3. De unde cumperi

Brandurile îşi vând produsele doar în showroom-uri şi magazine exclusiviste, niciodată pe tarabe în mijlocul străzii ori „pe sub mână”. Poveştile alea cu „e furată de la Milano”, „e adusă de pe vapor”, „era la reduceri la Viena” sunt nişte minciunele frumos ambalate pentru ca tu să cazi în plasa vânzătorilor de genţi fake. În concluzie, produsele veritabile semnate de marile case de modă se vând doar la reprezentanţele autorizate sau pe site-urile oficiale.

4. Preţ redus 

Dacă produsul pe care îl ai în faţă e „prea bun ca să fie adevărat!”, probabil că aşa e. Nu te lăsa indusă în eroare de aspect, deoarece în ultima vreme s-a dezvoltat o adevărată industrie a replicilor de lux, ce respectă cu fidelitate caracteristicile celor reale. Singurele detalii de necopiat rămân codul de bare şi preţul astronomic. Dar moda îşi cere şi ea tributul, nu-i aşa?

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!