Colecţia Valentino pentru primăvară-vară 2010

De Andra Pecingina pe

Colecţia Valentino pentru primăvară-vară 2010 a fost prezentată în cadrul Paris Fashion Week în luna octombrie, şi a fost primită cu ovaţii atât de public cât şi de presa de specialitate.
Colecţia semnată de Maria Grazia Chiuri şi Pier Paolo Piccioli a fost creată pentru o nouă generaţie de cliente Valentino, acele femei care prefer rochiile scurte şi nu evită materialele transparente sau semitransparente. Cei doi declară pentru presă: „Am dorit să creăm o poveste. Suntem mândri de moştenirea casei de modă Valentino, însă vrem să aducem pe podium viziunea noastră.”

Audienţa a fost surprinsă de lipsa semnăturii Valentino, culoarea roşu. Nuanţele colecţiei sunt: bej, crem, gri, violet lavandă, auriu, toate pastel alături de roz prăfuit şi negru.

Rochiile din organza, tul, şifon şi alte textile fluide creează iluzia acelor personaje de poveste despre care vorbesc cei doi designeri. Ţinutele sunt create pentru „femeia delicată şi frumoasă, dar periculoasă”, se poate observa la ţinute din organza înfăşurată doar în jurul corpului cu o fundă spectaculoasă.

Rochia de cocktail din piele neagră este astfel croită încât dă impresia de fluid, iar imprimeul aparent este creat prin decuparea unor flori mari din întregul ansamblu. Unele designuri au fost ornate cu trandafiri, broderii strălucitoare şi funde mari, ceea ce le sporeşte feminitatea.

Accesoriile au fost cu totul special, au adăugat sofisticare ţinutelor Valentino. Pălărierul londonez Phillip Treacy a creat încălţămintea pentru această colecţie, modele cu aripi din dantelă arcuite frumos în jurul tocului sau piciorului.Foto: Mediafax, Northfoto.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro