Claudia Castrase prezintă colecţia „Graphics”

De Andra Pecingina pe

Tânăra creatoare Claudia Castrase ne prezintă colecţia sa „Graphics”. Piesele cheie ale noii colecţii pentru primăvară vară 2010 vor fi rochiile elegante cu detalii grafice extraordinare.
„Sculpturile din sârmă ale lui Calder m-au fascinat de la… prima vedere”, spune Claudia Castrase. „Totul pare atât de simplu la el … şi totuşi atât de genial! Artă lui are puterea de a reda doar din sârmă un portret , un corp de femeie, o întreaga poveste…”
  
Elementele de inspiraţie găsite în sculptura lui Calder se regăsesc transformate de Claudia Castrase în grafisme – desene simple, decorative. Creatoarea a folosit tehnica incrustării în materialul textil şi a adăugat paspoill subţire pe forma desenelor stabilite prealabil pe tipar.

Piesele cheie ale noii colecţii pentru primăvară vară 2010 vor fi rochiile elegante cu detalii grafice extraordinare şi combinaţiile de satin şi mătase cu inserţii hipnotizante. Salopeta cu pantalon revine în colecţia imaginată de Claudia Castrase în stilul anilor ’70 şi în nuanţe de crem, bej şi negru.   

Pantofii creaţi de Coca Zaboloteanu întregesc conceptul colecţiei. Motivele grafice, contrastele de culori şi jocurile de curbe şi linii drepte sunt reproduse pe încălţămintea neoclasică şi elegantă. Genţile sunt creaţia designerului de accesorii Oana Lazăr, şi împrumută din contururile distincte ale pieselor vestimentare.  

Invitata specială a serii a fost Alexandrina Hristov, ea a asigurat muzică live pe durată prezentării colecţiei. În sala „Le Collonade” a avut loc în paralel expoziţia de pictură a Alexandrinei.

 „Arta nu e realitate, ci o proiecţie a realităţii. Fac haine purtabile, însă le imaginez de fiecare data că pe obiecte de artă, şi astfel ele încep să devină realitate.” ne spune Claudia Castrase.

Fotografii: Adi Bulboacă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro