Alege fondul de ten potrivit pentru tine!

De Andra Pecingina, pe

Ai găsit deja formula de machiaj ideală? Dacă nu, citeşte mai departe pentru a afla cum este realizat fiecare tip de fond de ten şi ce nevoi satisface, pentru a-l putea descoperi pe cel…
… perfect pentru tine!

Iată câteva lucruri despre fiecare tip de produs, pentru ca tu să poţi alege corect!

Fondul de ten lichid are o acoperire semitransparentă, menită să ascundă problemele minore ale tenului fărăr să îl încarce. Este un produs îmbogăţit cu compuşi hidratanţi şi factor de protecţie solară, ceea ce ajută pielea să se menţină sănătoasă. Nu vei simţi fondul de ten lichid pe tenul tău şi este idea dacă nu suporţi să îţi simţi pielea acoperită ca o mască.

Fluidul mat pentru ten te va încânta pentru că nu usucă tenul şi nici nu se adună inestetic în zonele cu mici riduri de expresie. Fluidul mat pentru ten îţi va da o nuanţă uniformă, luminozitate, un look natural. Formula mată este făcută special pentru a  finisa machiajul perfect şi a combate tendinţa tenului spre îngrăşare.

Baza sidefată pentru ten are o bază lichidă pentru acoperirea tenului dar sunt îmbogăţite cu pigmenţi şi sidef pentru a da tenului o strălucire naturală şi plăcută. Contrar părerii generale, acestea nu îngraşă tenul, nu vor adăuga acel luciu nedorit, ci oferă pielii un aspect catifelat. De obicei au în compoziţie antioxidanţi şi peptide pentru a proteja tenul de factorii de mediu şi a îl menţine tânăr.

Fondul de ten mineral pentru ten are la bază pigmenţi micro-minerali şi nu conţine aditivi, talc sau parfum, substanţe chimice are pot dăuna tenului. Acest produs împacă mai multe nevoi ale tenului, este natural şi benefic pentru piele şi în acelaşi timp are o putere mare de acoperire fără să îl îngraşe.

Fondul de ten tip spumă/mousse este perfect pentru tipul de ten ceva mai uscat. Acest ten are mai multe probleme printre care depigmentare din cauza exfolierii dese şi de aceea spuma oferă o omogenizare a culorii feţei fără a acoperi inutil de mult porii.

Fondul de ten tip baton este perfect pentru tenul grass au mixt, pentru a fi aplicat în zona T a feţei. Acesta egalizează nivelul de sebum al pielii şi absoarbe excesul care face pielea ta să lucească.

Ponturi pentru alegerea fondului de ten:

E esenţial să testezi înainte de a cumpăra, pentru a vedea nuanţa şi a simţi textura produsului. Testează fondul de ten nu pe mână sau pe încheietură, ci pe linia maxilarului, acolo vei putea vedea cel mai bine cum se potriveşte nuanţa sa cu tenul tău. Ţine minte asta, deoarece toamna, când eşti bronzată, există diferenţe mari între nuanţa feţei şi cea a restului corpului.

Lumina contează de asemenea atunci când încerci un nou fond de ten, lumina artificial poate să distorisioneze felul în care vezi tu potrivirea. Aşteaptă un timp şi priveşte-te în oglindă într.o lumină naturală îneinte de a te decide să cumperi.

O dată ce ai ales nuanţa potrivită şi ai cumpărat fondul de ten, mergi acasă şi încearcă-l. Dacă cumva nu ţi se potriveşte sau textura sa nu te satisface, îl poţi returna fără întârziere!

Sfaturi de machiaj:

Un machiaj complet cu fond de ten nu este necesar de cele mai multe ori. Efectul de omogenizare a nuanţei tenului poate fi obţinut şi folosind o pudră compactă sau minerală. Dacă tenul tău este sănătos şi arată bine nu folosi fond de ten zilnic.

Dacă ai probleme ca iritaţii sau coşuri, foloseşte doar corector în zonele afectate. O altă soluţie de compromis este să aplici un strat subţire şi bine omogenizat de fond de ten pe zona T: frunte, în jurul ochilor, nasului, gurii şi pe bărbie, pentru ca produsul să păstreze tenul mat.

Încearcă să diversifici machiajul de zi de cel de seară, mai ales în ce priveşte fondul de ten ales. Un  fond de ten lichid cu formulă uşoară este perfect pentru o zi la birou şi pentru weekend, în timp ce o formulă sidefată este potrivită pentru seară.

Cum aplici cel mai bine fondul de ten pentru rezultate uimitoare? Începe aplicarea din centrul feţei mergând către conturul acesteia şi linia de inserţie a părului. Nu aplica în exces în zona ochilor şi a gurii.

Iată şi galeria foto cu produse pe care Unica.ro ţi le recomandă!Foto: Shutterstock, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro