Ce haine să nu duci niciodată la curățătorie

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Miercuri, 16 iunie 2021, 15:38
Curățarea chimică a hainelor le prelungește viața, însă nu orice piesă vestimentară trebuie dusă la specialist. Află ce haine nu ar trebui duse niciodată la curățătorie.

Cele mai multe haine pot fi spălate acasă, chiar dacă eticheta îți sugerează să folosești curățarea chimică. Ține cont că cele mai multe curățătorii folosesc apa, în cazul hainelor din materiale prea delicate sau atunci când nu sunt siguri. Asta înseamnă că există un risc mai mic de a le distruge, când le speli acasă.

Haine pe care le poți curăța acasă

Cașmirul și lâna se păstrează mai bine când sunt spălate la mână. Același lucru se întâmplă și cu hainele din materiale sintetice. Poliesterul și nailonul ar trebui întotdeauna spălate la mână sau în mașină, la programul pentru delicate, deoarece curățarea chimică le-ar putea strica.

Multe persoane își duc hainele din piele la curățătorie, dar adevărul este că șansele să le iei distruse sunt foarte mari. Le poți spăla în mașină, cu apă rece și la program scurt, însă ar trebui să fie stoarse foarte bine ori să ai un uscător, deoarece pielea absoarbe multă apă.

Fiecare produs vestimentar are o etichetă. Citește-o întotdeauna cu atenție, înainte să o arunci în mașina de spălat sau să o duci la curățătorie.

Citește și: Etichetele de pe haine – ce semnificație au simbolurile!

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!