Sfatul dermatologului pentru un ten sănătos pe timp de vară

De Sandra S., pe

Odată cu sezonul cald, este necesar să acordăm o atenţie sporită tenului, astfel încât să îl ferim de deshidratare, acnee sau pete hiperpigmentare.
Pentru că vara nu înseamnă numai mare, soare şi distracţie, ci şi pericole pentru tenul nostru, am stat de vorbă cu medicul dermatolog Elos Beauty Clinic, Dr Raluca Vlăduţă, pentru a afla cum putem să ne ferim de aceste pericole şi să ne menţinem pielea sănătoasă.
„Pielea feţei este extrem de sensibilă, iar pe timpul verii suferă multe schimbări din cauza căldurii, a prafului, dar şi al unui proces greşit de îngrijire. Una dintre cele mai mari greşeli pe care o fac femeile constă în alegerea unor produse cosmetice neadecvate nevoilor pielii lor. De aceea, vă sfătuiesc ca înainte de alegerea cremelor sau loţiunilor, să apelaţi la un consult dermatologic, care va stabili ce tip de ten aveţi (normal, seboreic, mixt sau uscat) şi care sunt cele mai bune produse pentru dumneavoastră”, explică medicul dermatolog Elos Beauty Clinic, Dr Raluca Vlăduţă.
Cum ne menţinem tenul hidratat, neted şi luminos
În anotimpul cald, pericolul deshidratării este crescut, iar senzaţia de ten uscat şi tern se acutizează. În plus, creşte riscul apariţiei ridurilor, tocmai din cauza deshidratării pielii. Ce creme, loţiuni sau măşti pot conferi pielii hidratarea de care atâta nevoie?
Sfatul dermatologului pentru un ten sănătos pe timp de vară
„De nenumărate ori, am fost întrebată care este cel mai bun produs pentru hidratare şi de atâtea ori am răspuns că aşa ceva nu există! Singura funcţie a cremelor este aceea de a fi nutritive şi de a hrăni doar stratul exterior al pielii, pentru ca acestea nu pot penetra epiderma. Pentru a fi sănătos, tenul are nevoie de hidratare la nivelul dermului, iar singurul tratament care poate oferi tenului o hidratare în profunzime, esenţială pe timpul verii, este Intraceuticals. Prin intermediul oxigenului hiperbaric, o infuzie preţioasă de acid hialuronic şi vitamine este transmisă în dermul profund, revitalizând complet pielea”, explică medicul dermatolog Elos Beauty Clinic, Dr Raluca Vlăduţă.
Rezultatele tratamentului Intraceuticals sunt uimitoare: pielea devine strălucitoare, fermă şi plină de vitalitate, iar ridurile fine se reduc. Intraceuticals poate fi adaptat în funcţie de nevoile fiecărui tip de ten şi oferă o gamă variată de boostere care tratează punctual fiecare problemă a pielii. După consultaţie, medicul dermatolog va stabili care booster sau combinaţii de booster vor fi cele mai potrivite: vitamina A (reduce porii dilataţi şi tratează arsurile solare), vitamina C+3 (conferă strălucire tenului tern, asigură fotoprotecţie şi tratează petele hiperpigmentare), antioxidanţi (ajută la detoxifierea pielii, calmează iritaţiile şi reduce cearcănele) sau colagen (îmbunătăţeşte textura pielii şi previne ridurile).
„Tuturor pacientelor Elos Beauty Clinic le-am recomandat întotdeauna un protocol de 6 şedinţe, realizate săptămânal, pentru că este demonstrat clinic că în urma acestui set de şedinţe dermul ajunge la un nivel optim de hidratare. În plus, produsele de îngrijire pentru acasă (gel de curăţare, gel hidratant, crema hidratantă şi gel special pentru ochi) tronează peste toate produsele existente pe piaţă la ora actuală şi completează efectul tratamentului. Aplicarea acestor creme este bazată pe o cercetare ştiinţifică, şi anume depunerea acidului hialuronic în trei straturi „, concluzionează Dr Raluca Vlăduţă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro