Dr. Dana Miricioiu: „Vergeturile te complexează şi cremele nu dau rezultate? Există o soluţie!”

De Diana Sorescu pe

Vergeturile vă dau bătai de cap? Aţi încercat tot felul de creme, masaje şi nimic nu s-a schimbat? Ce sunt de fapt vergeturile şi ce-i de făcut? Vă explic detaliat în materialul de mai jos!

Tratament pentru vergeturi

Vergeturile au fost şi continuă să rămână o preocupare estetică a persoanelor care trec prin anumite modificări ale organismului. Sarcina, schimbările hormonale, variaţiile de greutate, ereditatea, utilizarea corticoizilor şi activitatea fizică intensă afectează calitatatea pielii: fibrele elastice şi cele de colegen se rup! Iar capilarele din jur se dilată, acumulându-se local sânge, ceea ce da nuanţa roşiatică a vergeturilor tinere.
Ce sunt vergeturile?
Sunt rupturi la nivelul pielii, deloc superficiale, care ajung uneori până la nivelul dermului profund. Ele provin deci prin deteriorarea şi ruperea fibrelor elastice şi a distrugerii colagenului în anumite zone, care sunt slăbite şi de lipsa unor substanţe nutritive din piele. Rezultatul? Acele cicatrici liniare, iniţial mai fine, dar care cu timpul se lăţesc şi se adâncesc. Pielea are un aspect specific: subţiată şi cu transparenţa crescută. Cele nou apărute au o culoare violacee care cu timpul devine alb-sidefie.
Dr. Dana Miricioiu: „Vergeturile te complexează şi cremele nu dau rezultate? Există o soluţie!”
Cum putem să tratăm vergeturile? Pot ele să dispară în totalitate?
Credeţi că masajul sau cremele pot “şterge” aceste cicatrici destul de adânci din piele? Eu vă spun că…nu! Cel mult, prin masaj şi prin creme putem să prevenim cât de cât apariţia vergeturilor. Însă, fără a avea o siguranţă.
Şi vă explic de ce: pentru că, pentru a le îndepărta, trebuie mai întâi să eliminăm acea “deşirare” a pielii şi să stimulam local producţia de colagen nou care să regenereze pielea.
Vergeturile pot fi doar estompate! Dispariţia lor în totalitate este foarte rar posibilă! Însă datorită rezultatelor bune obţinute, merită să încercaţi!
Dr. Dana Miricioiu: „Vergeturile te complexează şi cremele nu dau rezultate? Există o soluţie!”
Cele mai eficiente tratamente pentru vergeturi sunt combinaţiile dintre mezoterapie şi intervenţii laser!
Mezoterapia aduce în interiorul pielii, prin injectari fine, un cocktail de substanţe de care aceasta a fost privată şi a devenit mai slabă calitativ. Nu este însă suficient să injectăm doar aceste substanţe, deoarece ţesutul fibros denaturant al vergeturilor a rămas pe loc. Deci, trebuie îndepărtat!
CITEŞTE CONTINUAREA PE BLOGUL DANEI!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro