Cum te speli corect pe față

De Sandra S., pe

Află care sunt cele mai bune obiceiuri pe care le poți adopta atunci când te demachiezi și te speli pe față, în fiecare zi. Există și un mod corect de a face asta:
Curăță tenul în fiecare seară
Ca să ai un ten perfect curat și ca să arate întotdeauna bine, trebuie să te speli în fiecare seară cu gelul delicat preferat și potrivit tipului tău de ten. Demachiatul nu este de ajuns, pentru că și acest produs conține ingrediente care, dacă le lași pe piele, pot face mai mult rău.
Curăță tenul în fiecare dimineață
Chiar dacă te-ai spălat bine față cu o seară înainte, asta nu înseamnă că de dimineață poți să folosești doar un pic de apă ca să te speli, ci nu uita și de produsul de curățare. Mai mult de atât, Caroline Hirons, expert cosmetician în materie de frumusețe, recomandă să aplici cleanser-ul pe pielea uscată și abia apoi să-l clătești cu apă.
Evită produsele care fac spumă
Aceeași expertă recomandă să eviți produsele de curățare care fac spumă, pentru că acestea conțin anumiți ingredienți care îți fac pielea alcalină, iar asta înseamnă că bacteriile pot crește pe ea fără probleme – iar din acest motiv apar coșurile.
Cum cureți corect crema cu FPS
Este important să te dai cu cremă cu protecție solară în fiecare zi, ca tenul să nu îmbătrânească timpuriu din cauza razelor UV. Și cum crema cu FPS nu se curăță la fel de simplu ca fondul de ten, este nevoie să te speli de două ori pe față.
Dacă nu ai timp să te demachiezi
Poți achiziționa un cleanser care îndepărtează și produsele de machiaj, așa că dacă nu ai prea mult timp la dispoziție să te și demachiezi, te poți spăla din prima pe față.
Folosește un prosop când te speli pe față
O altă recomandare a specialistei Caroline Hirons este ca de fiecare dată când te speli pe față, să te clătești cu un prosop curat. De fiecare dată trebuie să folosești un alt prosop curat, ca să nu pui înapoi pe piele microbii îndepărtați data trecută.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!