Cum dăunează părului tău sarea de mare și clorul din piscină

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Când spui vacanță, spui mare, soare, relaxare. Și nu poate fi vacanță fără o baie în mare sau în piscină. Nu uita însă că razele UV, apa sărată și clorul îți pot afecta structura firului de păr. De ce? Pentru că supraexpunerea la acestea poate fi extrem de dăunatoare părului tău și pot duce la uscarea și ruperea lui.

Citește și: Cum să recreezi coafura purtată de Meghan Markle la nunta regală

Părul tău este format 80% din apă, ceea ce îi oferă elasticitate și hidratare. Atunci când pierzi din umezeală prin evaporare, părul tău devine deshidratat și casant, deoarece apa de mare are un conținut ridicat de sare, ceea ce duce la eliminarea apei din acesta. Rezultatul? Păr uscat, aspru și fragil. În plus, clorul și apa sărată pot face culoarea să se mătuiască“, explică Violeta Palovici, hair-stylist Londa Professional.

Ce recomandă hair-styliștii pentru prevenirea degradării părului în vacanță:

  • Poartă cască – cea mai bună metodă pentru a proteja părul de clor și de sarea în exces este casca de baie. Există sub formă de silicon sau latex, iar în cazul în care nu-ți place să folosești o cască, prinde-ți părul cu o eșarfă. Chiar dacă va pătrunde apa prin țesătura acesteia, impactul nu va fi atât de mare.
  • Umezește-ți părul – înainte de a intra în piscină, udă-ți părul cu apă normală. Odată ud, părul nu va mai absorbi sarea și clorul din apă. În această fază, nu trebuie să folosești șampon. Acesta tinde să elimine sebumul, care are rol de barieră naturală împotriva apei tratate chimic.
  • Folosește balsam – Acesta are nivelul cel mai mare de hidratare și este absolut necesar pentru a diminua efectele dăunatoare ale apei sărate. Este foarte important să alegi un produs cu protecție UV. Cu ajutorul unui pieptene cu dinți mari, aplici balsam pe păr, distribuindu-l uniform. Acesta va crea o barieră protectoare.
  • Spală-ți părul cât mai curând posibil. Cu cât clorul și sarea rămân mai mult în el, cu atât sunt mai mari daunele pe care acestea le provoacă. Clătește-ți imediat părul cu apă normală, până când vei putea folosi șampon și balsam.
  • Răsfăță-ți podoaba capilară. Folosește pentru spălarea acesteia un șampon de calitate și continuă prin aplicarea unui balsam bogat. Lasă părul să se usuce în mod natural, evitând orice sursă de căldură cât mai mult posibil. Dacă e neapărat nevoie să folosești uscătorul de păr, apelează mai întâi la un spray termoprotector. Pulverizezi pe păr și abia apoi usuci cu foehnul.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!