4 greșeli care îți pot îmbătrâni pielea prematur

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Joi, 15 februarie 2018, 12:37
Ce greșeli îți pot pune tenul în pericol și din cauza cărora te-ai putea trezi cu o piele îmbătrânită? Probabil faci următoarele greșeli zilnic, dar ele au un efect dăunător asupra pielii tale. 

Citește și: 5 greșeli de machiaj pe care le faci în timpul iernii.

Procesul de îmbătrânire al pielii este determinat în proporție de 30% de factori intrinseci, genetici și 70% de cei extrinseci, precum factorii de mediu, alimentație și activitatea hormonală.

Când te demachiezi fii atentă la mișcările pe care le folosești

„Demachierea trebuie să se facă delicat, cu mișcări de suprafață, fără agresare mecanică“, spune Diana Marndiuc, trainer Naturys România. Mai mult, demachierea se realizează cu un produs care să aibă un pH apropiat cu cel al pielii tale. Printre ingredientele pe care demachiantul nu trebuie să le conțină, se mai numără și alcoolul și alte ingrediente de origine petrochimică. Aceste ingrediente vor conduce, în timp, la deshidratarea temporală a pielii și vor accentua ridurile fine.

Razele UV și foto – îmbătrânirea îți afectează sănătatea pielii

Radiațiile ultraviolete distrug colagenul și provoacă acumulări de elastină. Între fibrele de colagen se produce o disfuncție care generează o cantitate mare de radicali liberi. Aceștia sunt dăunători pentru celulele pielii, afectând structura membranei celulare. Astfel fermitatea pielii va scădea, iar tenul va fi lipsit de strălucire. Rezultatul final? Instalarea ridurilor și hiperpigmentarea cutanată. În orice anotimp, e musai să folosești loțiuni cu factor de protecție solară.

Zahărul – dușmanul unui ten frumos și luminos

Chiar dacă gustul plăcut de ciocolată îți dă energie sau te ajută să te relaxezi dacă ai o zi mai stresantă, tenul tău este cel care va avea de suferit. Prin procesul de glicare moleculele de zahăr se atașează de proteinele din piele și provoacă malformații. Astfel apar lipsa de elasticitate și ridurile.

Fumatul are efecte negative și la nivelul pielii

Ce poate produce exact tutunul la nivelul pielii, astfel în cât să ai motive de îngrijorare? Ei bine, pielea fumătorilor va deveni cenușie și lipsită de vitalitate. Fiecare țigară va transforma oxigenul necesar pentru o piele luminoasă în dioxid de carbon.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!