Destinaţii: Top 4 lacuri ciudate şi frumoase din lume

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 25 mai 2021, 15:38

Lacul celor cinci flori (China)
Echivalentul chinezesc al Lacului Roşu,d e la noi din ţară, Wuhua Hai, sau Lacul celor cinci flori face parte din parcul naţional Jiuzhaigon.
Lacul este puţin adânc, cu ape colorate şi foarte curate, astfel încât trunchiurile de copaci de pe fundul lacului sunt foarte vizibile.
Râurile cu roci sedimentare calcaroase reflectă culoarea albastră în timpul zilei şi culoarea portocalie, în după-amiezile târzii. Lacul celor cinci flori se află la aproape 2.500 metri altitudine, sub Lacul Panda şi deasupra faimoasei Cascade de Perle, de 162,5 metri.
Destinaţii: Top 4 lacuri ciudate şi frumoase din lume
Lacul Craterului (Oregon, Statele Unite)
Lacul Craterului este un lac vulcanic format într-un crater din statul Oregon. Datorită unor factori unici, cum ar fi lipsa oricărui afluent sau orificiu de admisie, apele Lacului Craterului sunt considerate printre cele mai clare din lume.
Destinaţii: Top 4 lacuri ciudate şi frumoase din lume
Craterul gigantic în care se găseşte lacul, care are o adâncime de 1,2 kilometri, s-a format odată cu surparea vulcanului Mazama, în jurul anului 5.677 î.Hr. Cel mai adânc punct se află la 594 metri, ceea ce plasează lacul pe locul întâi ca adâncime în Statele Unite şi pe locul 9 în lume.

Vezi și: Lacul Sf. Ana, lacul cu apa cea mai curată din România

CONCURS: In martie un IPad mini poate fi numai al tau! Intra si castiga!

on.fb.me/XeIJVO

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!