Nume de femei predestinate succesului

De Amelia Matei, pe
Spune-mi cum te cheamă, ca să îți spun cât succes vei avea doar pentru că ai primit un anumit nume la botez. Și asta pentru că există câteva nume ce par că sunt predestinate succesului. Semnificația lor influențează atât de mult pe cei care le poartă, încât calea către succes este pe jumătate pavată încă din momentul în care l-au primit.

Andreea

Andreea provine de la numele ”Andrei” care semnifică ”bărbătesc”, ”masculin”, și este numele pe care l-a purtat primul apostol al lui Iisus, fratele lui Simon Petru. Andrei l-a convins pe acesta din urmă să I se alăture Mântuitorului, inițiativă ce, practic, a condus la formarea grupului celor 12 discipoli. Este un nume foarte des întâlnit pe teritoriul țării noastre pentru că același apostol a pășit în spațiul danubiano-pontic pentru a propovădui cuvântul Domnului. Legenda spune că Andrei a sfârșit crucificat pe o cruce în formă de ”X”.

Alexandra

În mitologia miceniană era un al doilea nume al zeiței Hera, zeița protectoare a tuturor zeităților, soția lui Zeus și ocrotitoarea căsniciilor. De asemenea, era o alternativă pentru numele Casandra. Semnifică putere, influență, cea mai bună poziție pe care o poate avea o femeie în lume, în societate, într-o companie.

Elena

Provine din limba greacă, de la cuvântul ”torță”. Numele mai are o semnificație: luna, cel mai sigur datorită asocierii cu cuvântul ”selene”. În mitologia greacă, Elena a fost fiica lui Zeus și a pământenei Leda, care a fost răpită de Paris. Cei doi erau îndrăgostiți, deși Elena era soția lui Menelaus, regele Spartei. De aici, spun legendele, a început războiul troian – o temă de referință a literaturii antice grecești, al cărui protagonist a fost Ahile.

Citește și: Secretul succesului în opinia lui Salvador Dali

Erika

Este femininul numelui Erik, derivat dintr-un vechi nume scandinav, Eirikr. Acest are o semnificație puternică: ”lider mereu”, fiind compus din ”ei” – mereu și ”rikr”, conducător.

Georgiana

Provine de la numele Gheorghe, sfântul care a reușit să învingă balaurul care amenința cetatea Silena, din Libia, și care dorea să o ia prizonieră pe fiica regelui. Sfântul a ucis balaurul și a eliberat cetatea.

Victoria

În mitologia romanilor, numele Victoria era purtat de zeița victoriei. Este simbolul reușitei, succesului. Provine de la verbul latinesc  ”vinco, vincere” și înseamnă ”a învinge”.

Citește și: Povestea Sandei Marin: care este numele ei adevărat și cum a devenit o legendă a gastronomiei

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!