Cum aduci romantismul în dormitor. 4 idei de design

De Nicoleta Galeteanu pe

Ţi-ai propus să aduci puţină pasiune în dormitor? Nimic mai simplu. Cu o cutie de vinarom, draperii noi şi aşternuturi potrivite, poţi aduce numaidecât romantismul în dormitor.
Iată câteva idei de dormitoare decorate în stil romantic pe care ţi le propunem pentru scopul tău.

Vanilie şi alte culori calde

Crem poate fi o alegere. Violet, ciocolatiu şi roşul-portocaliu pot fi la rândul lor alegeri la fel de inspirate, dacă vrei să creezi un ambient intim în dormitor.

Iată mai jos ce atmosferă solară şi familiară pot crea nişte culori alese cu grijă. Aşternuturile de culoarea untului, mobilierul maro şi maro deschis şi draperiile muştar, pentru contrast, îţi dau un sentiment de confort, optimism şi căldură.
 
Cum aduci romantismul în dormitor. 4 idei de design

Un dormitor regal

Ştim că şi tu ai visat să devii cândva prinţesă, tocmai de aceea îţi propunem un dormitor în stil imperial, în care, îţi garantăm, vei dormi regeşte.

Nu te gândi însă la ceva extravagant şi accesorii opulente. În ciuda rezonanţei pe care o are acest „imperial”, lucrurile sunt mai simplu de pus în practică decât te-ai fi aşteptat.

Totul stă în mobilierul din lemn masiv şi culoare închisă şi mocheta persană. Aşadar, alege un pat cu spătar înalt, sculptat manual, sau cu panouri la ambele capete ori stâlpi rotunjiţi. Mai trebuie să adaugi o canapea îngustă de la marginea patului, un dulap clasic, stilul Ludovic al XIV-lea şi neapărat o pernă – sul.
 
Cum aduci romantismul în dormitor. 4 idei de design

Un pat cu baldachin

Un element romantic prin excelenţă, baldachinul aduce instant aerul exotic şi oriental în dormitorul tău.
Dacă ai visat să dormi într-un baldachin, asemeni brghezilor britanici, poţi crea un astfel de cadru intim într-un mod foarte simplu, fără să cheltuieşti o avere pe un nou pat.

Mai întâi, trebuie să montezi pe perete (cel pe care stă sprijinit patul) şi pe tavan, în mijloc, agăţătoare în formă de inele.

Se pot folosi fie inele mai mari, fie galerii pentru perdele. Ai nevoie de trei galerii, dintre care două cu dimensiunea lungimii patului şi una cu dimensiunea lăţimii.

Perdeaua sau draperia o poţi alege fie de culoare deschisă, fie colorată.
 
Cum aduci romantismul în dormitor. 4 idei de design

Pur şi simplu sexy

Este imposibil să te gândeşti la ceva pasional fără să îţi vină în minte culoarea roşu.
Culoarea simbolică pentru pasiune, vitalitate şi senzualitate, această nuanţă seducătoare de roşu pasional te incită la acţiune. …Adică să mergi rapid să cumperi vinarom, o pătură roşie şi draperii burgundy.

Spoturile mici elegante se vor reflecta foarte frumos pe peretele colorat, astfel că le poţi include şi pe ele pe lista de cumpărături, de vreme ce nu s-au demodat.

Iată mai jos o dovadă evidentă a modului în care această vibrantă culoare îţi poate transforma dormitorul într-un ambient
seducător.
 
Cum aduci romantismul în dormitor. 4 idei de design
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro