Bătaia din avion, de pe aeroportul Otopeni. Ce s-a întâmplat de fapt. Explicația TAROM

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 19 iulie 2019, 14:12

Imaginile incredibile, surprinse într-un avion TAROM, aflat pe aeroportul Otopeni, au devenit virale pe Facebook. O pasageră a surprins momentul în care un bărbat se luptă cu forțele de securitate care încearcă să-l dea jos cu forța din avion.

Așa cum era de așteptat, oamenii au fost revoltați de felul cum a fost tratat bărbatul, însă, conform reprezentanților TAROM, acestea sunt procedurile în astfel de cazuri, iar bărbatul a fost vinovat.

Ce s-a întâmplat de fapt, se arată în comunicatul emis de compania aeriană: o femeie musulmană, care nu vorbea nici limba română, nici limba engleză, s-a așezat pe locul aflat lângă o ieșire de urgență. Respectând procedurile, echipajul a încercat să-i facă instructajul necesar pasagerilor așezați lângă ieșirile de urgență. Femeia nu a înțeles, însă, explicațiile și i s-a cerut să schimbe locul, însă ea a refuzat. În momentul când membrii echipajului au încercat să o legitimeze, cerându-i și biletul de îmbarcare, a intervenit bărbatul din imagini, cel mai probabil soțul ei, care a avut un comportament necivilizat față de echipaj. Comandantul aeronavei a decis să apeleze la forțele de securitate, ceea ce a dat naștere scenelor devenite virale.

Incidentul a avut loc înainte de decolarea unui zbor București – Cairo, în data de 17 iulie. Comunicatul TAROM menționează:

”Ieşirile de urgenţă servesc unor situaţii care cer evacuarea pasagerilor din aeronavă în cel mai scurt timp. Prin urmare, pasagerii care ocupă un loc în imediata apropiere a acesteia trebuie să fie dispuși să ajute în caz de urgență și să vorbească limba engleză (de asemenea, limba companiei respective este un plus), pentru a fi capabili să înțeleagă comenzile echipajului în caz de evacuare și instructiunile de deschidere a acelor uși; această regulă se aplică, de asemenea, în cazul situației existente în cadrul acestui zbor.
Pasagerilor aflati în apropierea ieșirilor de urgență li se face un instructaj pe care acestia trebuie sa fie capabili să îl înțeleagă.
În cazul de faţă, pasagera perturbatoare nu înţelegea si nu vorbea nici limba română, nici limba engleză. Totodata mentionăm ca locul pe care il ocupa nu ii fusese alocat si şi a refuzat să se identifice.
Pentru siguranta zborului si a pasagerlor, echipajul de cabină a acţionat conform procedurilor in vigoare, rugand pasagera turbulenta sa se mute pe locul alocat la imbarcare.
Mentionam ca  pasagera nu a adoptat o atitudine adecvată, motiv pt care, conform procedurilor in vigoare au fost chemaţi agenţii de securitate ai aeroportului.
Reiteram faptul că pentru Compania TAROM, indiferent de context, prioritățile esențiale rămân siguranta și securitatea pasagerilor, a zborului și a echipajului.”

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!