Avea un chist ovarian de mărimea a șapte bebeluși nou-născuți, însă credea că este „doar grasă”

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 07 decembrie 2018, 13:21
O femeie din Marea Britanie era întrebată tot timpul când trebuie să nască, însă mereu spunea că nu este însărcinată, ci „doar grasă”. De fapt, adevărul era altul, iar ea nici nu știa. Medicii au descoperit că tânăra avea un chist ovarian imens.

Keely Favel, în vârstă de 28 de ani, a luat mult în greutate în anul 2014, iar burta ei a început să se umfle din ce în ce mai tare.

La început, ea a pus asta pe seama unei ușoare creșteri în greutate, după care a suspectat că este însărcinată. După mai multe teste, această variantă a fost eliminată.

Mereu am fost puțin dolofană, dar pe parcursul anilor am căpătat această burtă. Nu puteam să înțeleg – făceam sport și mâncam sănătos, însă ea se mărea din ce în ce mai mult”, a povestit Keely pentru Metro Online.

A crescut atât de încet încât nu am realizat că ceva este în neregulă – am crezut că mă îngraș. Sunt cu iubitul meu de 10 ani și ne-am întrebat de câteva ori dacă sunt însărcinată, dar am făcut mai multe teste acasă și mereu au ieșit negative”, a mai spus tânăra.

În anul 2016, fata a mers la ginecolog după ce a leșinat la serviciu.

Privindu-mă, oricine ar fi crezut că sunt însărcinată în nouă luni. Nu a fost prima dată când am fost confundată cu o viitoare mămică, însă ginecologul meu avea rezultatele testelor, așa că ar fi trebuit să știe mai bine”, a explicat femeia.

De abia în ianuarie 2017 Keeley a făcut o radiografie, moment în care burta îi crescuse extrem de mult.

Stăteam acolo întinsă, cu Jamie (n.r. iubitul ei) lângă mine când radiologul mi-a dat halatul la o parte de pe burtă. I-am văzut ochii îngroziți. Expresia feței ei spunea totul: ceva era în neregulă. Și când a spus că trebuie să mai ceară o părere am intrat în panică. Jamie a făcut tot posibilul să mă liniștească, dar am paralizat de frică”, și-a amintit Keely.

Cel de al doilea medic i-a făcut tinerei o altă analiză, descoperind astfel că burta ei imensă se datora unui chist masiv, înconjurat de un sac de fluid de 25 centimetri.

Singura opțiune era operația, cu toate că medicii se temeau că ceva mai mult de un chist ar fi putut fi lipit de celelalte organe.

Până ce nu m-au operat, nimeni nu a știut ce vor găsi acolo”, a mai spus ea.

În martie 2017, Keely a intrat într-o operație ce a durat cinci ore, timp în care medicii i-au înlăturat un chist imens ce cântărea 26 de kilograme. Aceeași greutate pe care o au șapte nou-născuți.

Din fericire, chistul a fost unul benign. Cu toate că și-a pierdut și un ovar odată cu îndepărtarea chistului, tânăra spune că viața ei a devenit mult mai ușoară și mai frumoasă.

Sursă foto: Edafeo/Keely Favell

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!