Când pui carnea pe foc și apa începe să fiarbă te grăbești să înlături spuma? Nu e nevoie să faci asta mereu! Uite ce conține această spumă.
Spuma care se formează în apă atunci când punem carnea la fiert reprezintă de fapt proteine supuse procesului de coagulare.
Dacă punem carnea la fiert în apă rece, atunci proteinele și sărurile minerale se dizolvă în apă.
Atunci când adăugăm carnea direct în apa clocotită, proteinele rămân în carne. Dacă vreți să folosiți doar carnea, atunci o puteți pune direct în apă rece.
Nu este nevoie să înlăturați toată spuma, mai ales dacă vreți o zeamă delicioasă. Excepție face spuma de culoare închisă pentru că aceasta conține celule de sânge.
Dacă nu vreți să vă stresați din această cauză, puneți în oală o ceapă și atunci spuma nu va ieși la suprafață. Dacă s-a lăsat pe fundul vasului și vreți să o înlăturați, puneți o cană cu apă rece.
Trucuri pentru o supă delicioasă
1. Este de preferat ca atunci când lăsați supa să fiarbă focul să fie la flacăra minimă.