Zece motive pentru care poţi fi dată afară

De Unica.ro, pe

Factori precum întârzierea repetată la serviciu, atitudinea inadecvată faţă de colegi, incompetenţa, relaţiile sexuale cu şeful sau cu colegul, te pot „ajuta” să rămâi fără serviciu.
Suntem într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi cel mai probabil nimeni nu-şi doreşte să-şi piardă jobul.

Pentru a evita o concediere, ca angajată trebuie să  respecţi anumite reguli de ordine interioară, sarcini ale postului, cod vestimentar sau ore de program. Neconformarea cu aceste repere poate duce la concediere.

Specialiştii în resurse umane consideră că printre motivele concediereii se mai numără nerespectarea principiilor etice ale companiei, dezacordul cu strategiile ei, atitudinea deranjantă faţă de colegi sau neatingerea obiectivelor în perioadele stabilite.

Schimbă-ţi radical atitudinea

Dacă realizezi că atitudinea ta de la serviciu nu este în concordanţă cu valorile companiei este indicat să faci imediat o schimbare de comportament şi să fi mult mai atentă. În primul rând ar trebui să adopţi o atitudine corespunzătoare locului de muncă respectiv, în conformitate cu regulamentul şi politicile interne ale companiei, pentru a nu ajunge în cazurile mai sus menţionate.

De obicei, agajaţii care se simt cu probleme, au tendinţa de a sta cât mai în umbră în speranţa că vor trece neobservaţi în faţa superiorilor şi a colegilor. Acest lucru nu va face nimic altceva decât să agraveze situaţia.

Probează-ţi nevinovăţia

Dacă eşti adusă la „judecată” în faţa şefului trebuie să demonstrezi prin toate modalităţile că eşti nevinonvată, chiar dacă ai o mică parte din vină…
Programul de induction (familiarizare) în companie este absolut necesar pentru tine când ajungi într-un nou mediu profesional şi ar fi bine să fii foarte atentă la toate politicile şi regulamentele de ordine interioră ale acesteia, ca pe viitor să fi văzută de şef ca „fata bună” din birou.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!