Britanicele, mai bogate ca partenerii lor de viaţă

De Unica.ro pe

19% dintre femeile britanice au salarii mai mari decât iubiţii sau soţii lor. Analizând situaţia financiară a peste 25.000 de cupluri căsătorite şi necăsătorite, studiul publicat …

…  de National Equality Panel din Marea Britanie relevă şi faptul că în alte 25% dintre cazuri, femeia obţine un venit egal cu partenerul său de viaţă, ceea ce poate însemna că într-un timp foarte scurt, îl şi poate depăşi.

Din aceeaşi cercetare se mai poate observa că numărul femeilor care au venituri mai mari decât partenerii lor a înregistrat o creşte de 15% faţă de anul 1960. Atunci, doar 4% dintre femeile din Marea Britanie câştigau egal cu bărbaţii de lângă ele.

O altă conluzie arată o creştere semnificativă a numărului femeilor care se pot implica activ în viaţa profesională, cauzată de numărul tot mai mare de cazuri în care mamele sau bunicile acestora le oferă sprijin în creşterea şi îngrijirea copiilor.

Însă, ca urmare a puterii financiare crescute a femeilor, tot mai mulţi soţi işi doresc să renunţe la carieră atunci când vor deveni părinţi.

Salariul crescut al soţiei îi determină pe aceştia să considere că nu are rost să-şi petreacă toată ziua muncind pentru un venit care nu acoperă, în cele mai multe cazuri, nici măcar creditul ipotecar şi să aleagă statutul de casnic.

Oficiul Naţional de Statistică britanic informează că în ultimii 15 ani, numărul bărbaţilor care au renunţat la serviciu pentru a-şi îngriji copii a crescut cu 80%, ajungând de la 120.000 în anul 1994, la 214.000 în prezent.  În schimb, numărul femeilor care au ales statutul de cascnică a scăzut de la 2,7 milioane, la 2 milioane în aceeaşi perioadă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro