5 lucruri pe care cei de la Resurse Umane nu ţi le vor spune prea curând

De Sandra S., pe

Departamentul de Resurse Umane deţine foarte multe informaţii despre angajaţi, foşti, actuali şi viitori şi există lucruri pe care nu le poţi afla atât de uşor de la ei.
Cât stai „pe bară”
Adesea eşti judecat dacă rămâi fără un loc de muncă mai mult de şase luni – desigur, în vremurile de criză nu este chiar atât de importantă perioada în care nu reuşeşti să îţi găseşti job. Însă dacă ai ales tu să demisionezi, atunci parcă nu mai eşti la fel de atractivă pentru HR.
„Pilele”
Am vrea să putem spune că nu este atât de important pe cine cunoşti şi ce „pile” mai ai prin alte părţi. Dar din păcate acest lucru contează. Conexiunile sunt importante mai ales când vrei să te angajezi undeva.
Adresa de e-mail
Mai sunt oameni care îşi fac adrese de e-mail haioase, dar pe care încă le folosesc chiar şi acum, când au ajuns la maturitate şi trebuie să fie respectabili. O adresa de e-mail de genul „sexy.pisi” sau „ratusca_99” (şi multe alte exemple, cu siguranţă ştii şi tu destule) va fi judecată aspru de către angajaţii departamentului de Resurse Umane.
Cuvintele cheie
Multe companii caută în CV-uri anumite cuvinte cheie, pentru a le alege mai uşor. Aşa că cel mai simplu este să preiei câteva cuvinte din descrierea job-ului pe care îl urmăreşti şi apoi să le introduci în CV-ul tău pentru a avea mai multe şanse la angajare.
Angajaţii cu greutate
Este neplăcut să afli asta, dar în unele companii greutatea contează. Mai exact, persoanele cu kilograme în exces îşi găsesc mai greu locuri de muncă, pentru că angajatorii se folosesc cel mai des de stereotipuri pentru a se mişca mai repede.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!