Cât de mult contează frumuseţea în carieră

.

Când ne alegem meseria ar trebui să ne orientăm nu numai după preferinţe şi aptitudini, ci şi după aspectul fizic, arată un studiu realizat la o universitate americană.
Daca femeile normale sunt discriminate în domenii ce implică un contact cu publicul, cele frumoase nu prea au acces la posturi considerate masculine. Deşi femeile au pătruns demult în domenii precum finanţele, construcţiile, industria, dacă eşti frumoasă s-ar putea să ocupi mai greu un post de inginer, contabil sau manager.

Potrivit unui studiu realizat la o şcoală de afaceri americană, femeile atrăgătoare nu prea sunt acceptate în domenii considerate masculine. Iată deci că şi frumuseţea are dezavantajele ei uneori.

În cadrul cercetării, mai mulţi angajatori au fost rugaţi să aleagă persoana potrivită pentru anumite joburi doar privind nişte poze.

Femeile frumoase au fost alese pentru posturi de secretară sau agent de vânzari, dar au fost total ignorate când a venit vorba de meserii din domeniul securităţii sau computerelor.

Participanţii au catalogat – poate inconştient – femeile frumoase ca fiind nepricepute în domeniile masculine, tehnice, în timp ce pe femeile banale le-au considerat mai bune.

În cazul candidaţilor bărbaţi nu s-a observat aceeaşi tendinţă. Cei atrăgători au fost consideraţi potriviţi şi pentru posturi tehnice, şi pentru cele care necesită contact cu publicul.

Persoanele atrăgătoare sunt favorizate pe toate planurile

 
Chiar şi aşa, persoanele atrăgătoare, atât femei cât şi bărbaţi, au nenumarate avantaje şi în carieră, dar şi în alte domenii: salarii mai mari, evaluări mai bune, educaţie mai bună, verdicte favorabile la procese şi multe altele.

Şi nu contează doar chipul, ci şi greutatea sau înălţimea. Studiile au arătat că femeile supraponderale şi obeze au salarii mai mici decât cele cu greutate normală, chiar şi când postul ocupat este acelaşi.

În cazul bărbaţilor, angajatorii nu sunt interesaţi de greutate, ci de înălţime. Desigur, bărbaţii mai înalţi, au salarii mai mari.

De parcă asta n-ar fi de ajuns, persoanele cu care natura nu a fost generoasă, sunt discriminate chiar şi de judecători. Un aspect departe de perfecţiune ar putea să-ţi atragă un verdict nefavorabil la tribunal, chiar dacă dreptatea este de partea ta, au arătat cercetările efectuate de-a lungul timpului.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton