Electrecord sau placile din copilarie

De Unica.ro, pe

Unii le mai au si acum: discurile de vinil de la Electrecord, de pe vremea cand pick-up-ul era cea mai tare chestie in materie de ascultat muzica. Pheonix, Andries sau placile cu povesti le invatasem …
Unii le mai au si acum: discurile de vinil de la Electrecord, de pe vremea cand pick-up-ul era cea mai tare chestie in materie de ascultat muzica. Pheonix, Andries sau placile cu povesti le invatasem pe dinafara, sunet cu sunet. Iar detinerea unui numar cat mai mare de discuri te facea un fel de „expert muzical” respectat in cartier, chiar daca meritul colectiei era al parintilor sau al vreunui frate mai mare.

Electrecord exista si astazi, legat de numele unor artisti de suflet ca Gil Dobrica sau Nicolae Furdui Iancu, dar si de festivaluri prestigioase, gen ” George Enescu”. Tezaurul de intregistrari adunat in aproape 8 decenii (Electrecord a fost fondat in 1932) contine „bijuterii” inestimabile, fie ca e vorba de muzica clasica, pop-rock, jazz sau folclor. Majoritatea lor provin de pe vremea cand Electrecordul nu avea nicio concurenta pe piata romaneasca. Chiar si acum, Electrecord detine monopolul in domeniul muzicii clasice, iar asta fiindca ofera muzica buna la un pret incomparabil mai mic decat companii mari cum ar fi Decca sau EMI Classics.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!