Cât de uşor poţi economisi în fiecare lună! Iată câteva sfaturi

De Sandra S., pe

Este tot mai greu să strângem bani când avem de plătit chirie, întreţinere, utilităţi, transport, mâncare… ştii tu, de toate. Iar acum că vine şi iarna, este important să punem un ban deoparte, dacă nu pentru a plăti căldura, măcar pentru mici atenţii pentru cei dragi.

Strânge mărunţişul

Şi pune-l într-o puşculiţă sau într-un borcan mai mare, iar la sfârşitul fiecărei zile pune în el toate monezile strânse. În ceva timp se va umple şi borcanul acela şi vei fi uimită cât poţi aduna.

Fă liste de cumpărături

Pe care să le iei apoi cu tine când trebuie să faci piaţa. Lista o poţi face în mai multe zile, gândindu-te ce îţi trebuie. Aşa vei şti sigur ce să cumperi şi poate nu vei mai arunca banii în stânga şi în dreapta pe mici nimicuri.

Umple-ţi sticla de apă de acasă

Ca să nu mai fii nevoită să dai bani pe apă, ia-ţi cu tine o sticlă plină de acasă. Vei economisi cel puţin 2 lei.
Cât de uşor poţi economisi în fiecare lună! Iată câteva sfaturi

Fă cumpărăturile când te grăbeşti

Dacă ai mult timp de pierdut când mergi la cumpărături, ai mult timp ca produsele de pe rafturi să te convingă să le cumperi, chiar dacă nu ai nevoie de ele.

Fă singură tot ce poţi

Poţi ieşi în câştig dacă îţi confecţionezi singură anumite produse, decât să dai banii pe ele. Ca de exemplu un scrub pentru corp …

Fă sport

Te scapă de stres şi de obiceiul de a cumpăra când eşti obosită, supărată sau tensionată. Alergatul în parc este foarte ieftin şi foarte sănătos.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!