Tratează depresia post-concediu!

De Unica.ro, pe

Prima zi de după concediu este întotdeauna şi cea mai grea. Aproape că nu îţi vine a crede că zilele libere s-au terminat şi îţi doreşti din toată inima ca vacanţa să se reîntoarcă…
Şi chiar aşa va şi fi. Mai sunt doar patru luni până la vacanţa de Paşte. Dar, mai bine să nu ne facem ziua şi mai urâtă cu astfel de detalii, ci să gândim pozitiv şi eficient pentru reacomodarea la serviciu.

S-ar putea ca astăzi să prezinţi stări de lene, somnolenţă şi chiar depresie la birou. Nu trebuie să te sperii. E foarte normal, ne spun specialiştii. Şi tot de la ei aflăm că alimentaţia sănătoasă şi gândirea pozitivă sunt cele mai bune remedii în astfel de situaţii.

Şi-acum… încearcă să pui la punct ceea ce ai lăsat nefinalizat în 2009. Fă-ţi o agendă a săptămânii, cu cele mai importante lucruri pe care trebuie să le duci la bun sfârşit în cel mai scurt timp.

Apoi, dacă crezi că acest lucru te-ar putea înveseli, încearcă să îţi reorganizezi biroul. Schimbă locul cănii de cafea, al dosarelor ce te privesc nemiloase, iar după… fă-ţi timp pentru a răspunde tuturor solicitărilor şi mailurilor venite în perioada vacanţei.

Ca un mic pont pentru concediul următor: nu te întoarce direct la serviciu din vacanţă. Trebuie să ai o zi-tampon în care să te reobişnuieşti cu viaţa ta personală şi profesională de dinaintea zilelor libere.

Vezi? Nu e chiar totul pierdut. În plus, îţi mai râmân şi pauzele de cafea sau ţigară în care poţi visa cu ochii deschişi la vacanţa ce a trecut, dar mai ales la cele ce vor urma.

Şi nu uita: imediat după ce ai uitat terminat programul la birou încearcă să te plimbi un pic, să te vezi cu prietenii sau chiar să practici un sport. Aceeaşi specialişti, ne conving că acestea sunt metode eficiente pentru o mai bună reintrare în ritm.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!