Carieră: ‘Vinde-te’ la serviciu, fără să pari neserioasă

De Sandra S., pe

Pentru a avea un job cât mai bun, trebuie să ştii să te vinzi – pentru că până la urmă asta înseamnă să ai un loc de muncă, le oferi angajatorilor cunoştinţele tale contra sumelor de bani – însă pentru femei acest lucru este un pic mai greu. Nu mai fi cel mai mare duşman al tău, ci învaţă cum să te promovezi pentru serviciul mult dorit. Trebuie să…
Ştii cât valorezi
Multe femei pot fi extraordinar de talentate la ceea ce fac, indiferent de domeniu, însă nu cred despre ele că sunt îndeajuns de bune. Dacă jobul tău este pasiunea ta, ai deja un avantaj. Ţine o listă cu toate realizările tale de la locul de muncă, incluzându-le şi pe cele pe care le-ai făcut în plus faţă de ce zice fişa ta de post. Atunci când nu ai cea mai bună zi la serviciu, mai aruncă un ochi pe acea listă.
Arată ce ştii să faci
Ca şi atunci când îţi chemi prietenii la cină, nu le faci de mâncare ceva nou, ci ceva ce ai mai gătit de zeci de ori şi ştii că este gustos. La fel ar trebui să faci şi la serviciu – ştii că ce ai făcut a fost foarte bine, aşa că arată-le tuturor rezultatele.
Banii tăi: Cheltuieli neaşteptate pe care trebuie să le ai în vedere în 2013
Pentru şef şi companie
Să spunem că ai de scris o lucrare de pe urma căreia vor beneficia atât compania, cât şi şeful tău. Ei bine, nu este cazul să taci mâlc,  ci arată-i angajatorului tău că pentru ei faci asta şi meriţi să fii apreciată.
Eşti majoretă?
Pentru a fi lăudată de alte persoane, trebuie să faci şi tu, la rândul tău, acelaşi lucru. De fiecare dată când un coleg de serviciu are rezultate foarte bune, laudă-l. Nu e nevoie să exagerezi, dar arată-i că munca lui este apreciată şi el va face la fel când va veni rândul tău să „străluceşti”. Aşa îţi poţi face şi prieteni noi la locul de muncă.
Cariera ta: Cum eviţi să te plafonezi la serviciu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!