Cariera ta: 4 lucruri importante pe care să le faci la interviuri

De Sandra S., pe

Primul pas pe care trebuie să-l faci înainte să te angajezi este să mergi la interviu. Pentru unii oameni, interviul este pasul cel mai stresant şi chiar pot rata ocazii importante din cauza emoţiilor sau pentru că nu s-au pregătit dinainte, deşi sunt foarte buni la ceea ce fac. Iată ce trebuie să faci când mergi la un interviu de angajare:
Încredere
De cum ajungi în clădirea companiei în care are loc interviul şi până pleci, trebuie să arăţi că ai încredere în tine şi în cunoştinţele tale. Atunci când faci cunoştinţă cu persoana care îţi va lua interviul, zâmbeşte-i şi strânge-o de mână ferm, apoi arată-i că eşti entuziasmată de jobul pe care ei îl oferă. O persoană modestă sau nesigură nu are la fel de multe şanse ca una încrezătoare în propriile forţe.
Anunţuri de angajare: Ce caută de fapt angajatorii?
Pregăteşte-te dinainte
Nu miza pe improvizaţie sau pe faptul că te cunoşti destul de bine. Caută cât mai multe informaţii despre compania angajatoare şi gândeşte-te la ce întrebări ai avea să le pui tu. Aminteşte-ţi toate realizările tale de-a lungul vieţii şi formează-ţi o idee cum să le foloseşti în discursul tău. Ai putea face exerciţii şi în oglindă ca să fii sigură că atunci când vorbeşti îţi priveşti interlocutorul şi ai putea să te înregistrezi, să fii sigură că vorbeşti inteligibil şi cu intonaţie.
Greşeli
E omenesc să greşeşti, mai ales în situaţii stresante. Dar cum ieşi din acele situaţii este mai important. Atunci când omiţi un detaliu important sau nu dai un răspuns chiar pe măsura aşteptărilor, se poate rezolva. Soluţia este să reiei discuţia, să spui tot ce ai de spus şi poate chiar să glumeşti – dacă este cazul – pe seama greşelii.
Cum să faci shopping inteligent în perioada reducerilor
Nu te preface
La interviu, angajatorul va căuta să vadă dacă te potriveşti cu ceilalţi membri ai echipei. Este destul de simplu să dai răspunsurile pe care crezi că ar vrea să te audă, dar dacă te angajezi şi nu te integrezi în echipă, tot tu ai de suferit. Trebuie să fii tu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!