Cariera ta: Locul de muncă bun versus cel la care eşti fericită

De Sandra S., pe

Când faci primii paşi în cariera pe care ţi-o doreşti, trebuie să alegi cu multă grijă: vrei un job la care să fii fericită sau unul bun, care să te ducă pe drumul dorit? Din păcate sunt foarte puţini oamenii care într-adevăr au locul de muncă la care au visat dintotdeauna şi sunt şi fericiţi şi bine plătiţi. Citeşte mai departe despre diferenţele dintre un job bun şi unul „fericit”.
Industria
Multe industrii, aşadar locuri de muncă, sunt prezentate mai bine decât altele, aşa că oamenii pot doar să viseze la cariere excepţionale într-unul din acele domenii. Cu toate acestea, succesul tău în viaţă nu este garantat de un job într-o companie lăudată peste mări şi ţări, ci o carieră cu însemnătate este mai importantă decât numele companiei pentru care lucrezi.
Salariul
În acest caz, ar trebui să te gândeşti serios la ce îţi doreşti mai mult – satisfacţie profesională sau financiară. Şi dacă banii sunt cei care te atrag mai mult, trebuie să ştii, măcar în mare, ce sumă ţi s-ar potrivi şi apoi ai putea alege şi jobul care să-ţi ofere aceşti bani. Din păcate, este mai greu să faci şi ceea ce-ţi place şi să câştigi mulţi bani – cel puţin la început.
Oportunităţile de mai târziu
Fiecare loc de muncă vine şi cu oportunităţi de promovare, chiar dacă nu este vorba de aceeaşi companie. Odată ce ai învăţat să-ţi faci meseria şi o faci bine, ai tot mai multe opţiuni din care să alegi. Când îţi cauţi primul loc de muncă ar trebui să ai în vedere şi ce oportunităţi ai la părăsirea acelui job. Cel mai bine este să te gândeşti la locul de muncă ce te-ar face fericită şi să faci în aşa fel încât să te îndrepţi mereu în acea direcţie.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!