Cariera ta: 5 metode prin care îţi poţi face ziua la birou mai puţin stresantă

De Sandra S., pe

Oricât de mult îţi iubeşi slujba, nu se poate să nu existe zile în care te simţi epuizată sau prea stresată la birou. Poţi scăpa destul de simplu de stresul de la serviciu, astfel:
Pleacă mai devreme
Dacă ziua de muncă începe la o oră rezonabilă, ai putea pleca de acasă cu 20-30 de minute mai devreme. Cu cât ai o dimineaţă mai relaxată – adică nu te mai grăbeşti spre birou – cu atât te vei simţi mai puţin presată de timp la job.
Fii mândră de tine
Atunci când îndeplineşti o sarcină cu brio, nu strică să-ţi acorzi un pic de atenţie. Bucură-te de ce ai reuşit să faci cu succes şi chiar laudă-te un pic. Te vei simţi mai încrezătoare şi îţi vei putea continua ziua cu zâmbetul pe buze.
Fă o pauză
Nu sta toata ziua îngrijorată la serviciu, ci acordă-ţi nu mai mult de 10 minute în care să poţi rămâne singură şi te poţi gândi la ce anume te stresează. Întreabă-te de ce te stresează, ce se poate întâmpla, care ar fi cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla şi apoi gândeşte că probabil nu va avea loc ceea ce te îngrijorează atât de tare. Găseşte soluţia problemei şi mergi mai departe!
Întinde-te
Dacă jobul tău presupune să stai pe scaun, în faţa calculatorului, mai toată ziua, nu uita să te ridici şi să te întinzi din când în când. Ai putea chiar să te plimbi câteva minute prin birou. Mişcarea îţi face bine – reduce riscul de a face cheaguri de sânge de la prea mult stat într-o singură poziţie.
Gândeşte în perspectivă
Câteodată, stresul te poate dărâma de-a dreptul, dar dacă reuşeşti să gândeşti în perspectivă şi să vezi în viitor, îţi vei da seama că problemele nu sunt chiar atât de mari precum par în momentul în care le vezi. Fă-ţi un plan de „atac” şi te vei simţi mai bine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro