Carieră la feminin: 20 de paşi spre perfecţiune

De Unica.ro, pe

Ţi s-a întâmplat vreodată să-ţi încolţească în inimă un sâmbure de invidie, privind pe cineva, fără a-i putea reproşa nimic în prezenţă şi atitudine?
Credeai atunci că respectiva e perfectă şi că tu nu vei putea fi niciodată aşa?
Deşi multe femei preferă încă să rămână supuse, în umbra soţilor, ceva în noi nu ne lasă să trăim liniştite: dorinţa de a ieşi din anonimat, de a atinge perfecţiunea. Chiar dacă ocupăm funcţii de conducere, chiar dacă mărşăluim pe drumul vieţii cot la cot cu ei, reprezentanţii sexului tare, chiar dacă reuşim să împlinim cu succes sarcini grele, precum cea de a fi mamă, soţie, iubită şi prietenă totodată, tot nu suntem mulţumite. Avem nevoie de mai mult. De ce oare?
Femeia modernă se vrea a fi perfectă, indiferent de preţul plătit pentru asta. Dar e oare posibil să atingi perfecţiunea? O vorbă veche spune că nimeni nu e perfect. Şi, dacă te gândeşti bine, chiar aşa şi e. Căci ceea ţi se pare ţie a fi perfect, altuia i se poate părea a fi departe de perfecţiune. Fiecare om ţinteşte către un alt ideal, mai greu sau mai uşor de atins.
Cu toate astea, sunt câţiva paşi care te pot aduce foarte aproape de succesul dorit. Şi nici măcar nu sunt greu de urmat, căci nu fac altceva decât să-ţi îmbunătăţească viaţa.

1 Fii frumoasă!

Te gândeşti la un trup de invidiat, la o minte sclipitoare, la un zâmbet cuceritor, la o atitudine sexy, nu-i aşa? Ei bine, nu neapărat aceste lucruri te fac să fii cu adevărat frumoasă. Poţi avea calităţi de fotomodel şi să nu fii considerată frumoasă. Femeia nu este o păpuşă, nici o fotografie, ci o fiinţă vie, care trebuie să se facă plăcută celor din jur pentru a convieţui armonios. Dacă vei uita de egoism, de mici răutăţi, de cicăleală, lumea te va privi cu siguranţă cu alţi ochi.

2 Învaţă!

Stai liniştită! Nimeni nu te trimite iar la şcoală. Dar chiar crezi că le ştii deja pe toate, că nu mai e nimic nou pentru tine? Citeşte mai mult, în loc să stai neclintită în faţa televizorului. Ascultă-i pe cei din jur şi învaţă din experienţele lor. Împrieteneşte-te cu persoane în vârstă şi cu cei foarte tineri deopotrivă. Vei fi surprinsă să descoperi câte lucruri nu ştiai.

3 Fii „bărbată”!

Uită de văicăreală şi nu te mai lamenta pentru orice fleac! Nimeni nu îndrăgeşte persoanele care le îngreunează existenţa, atât cea proprie, cât şi a celor din jur. Dacă te doare ceva, mergi la medic. Priveşte viaţa cu optimism şi molipseşte-i şi pe ceilalţi.

4 Solidarizează-te!

Obişnuieşte-te să le fii prietenilor aproape la bine, dar mai ales la rău. Dacă unul dintre ei e nedreptăţit, sari şi tu în apărarea lui, împreună cu ceilalţi, fără să te eschivezi.

5 Independenţa este o virtute

Cu cât vei depinde mai mult de cineva, cu atât drumul tău spre perfecţiune va fi mai înţesat cu obstacole. Obişnuieşte-te să te descurci singură, în orice fel de împrejurare. Femeile independente sunt mai
atrăgătoare şi emană încredere.

6 Ordinea este literă de lege

Lumea în care trăim e destul de dezordonată ca să ne permitem şi noi luxul de a fi la fel. Ai nevoie de armonie, de calm, de linişte, de un tratat de pace cu tine însăţi, ca să trăieşti bine. Începând de la hrană, până la lucrurile din casă şi stilul de viaţă în general, ordinea ar trebui să primeze.

7 Tolerează!

Cineva care priveşte pieziş, cu invidie, nu va fi niciodată recompensat cu admiraţie.
Dacă tu te accepţi aşa cum eşti, dacă îţi admiri înfăţişarea şi te convingi că eşti unică, aşa te vor vedea şi cei din jur. Nu te gândi că ceea ce nu-ţi place ţie trebuie să fie universal valabil. Fii mai tolerantă şi totul va fi mai frumos.

8 Fă surprize!

Te-ai gândit vreodată cât de fericit ar fi soţul tău dacă i-ai oferi libertatea de a petrece, măcar o dată pe lună, o seară cu băieţii? Iar dacă tu vei fi cea care face rezervarea într-un club de noapte, vei fi în inima lui pentru totdeauna. Fii sigură că toată seara va sta cu gândul la tine şi nici prin cap nu-i va trece să facă prostii ştiind ce dulceaţă de femeie îl aşteaptă acasă.

9 Recunoştinţa ne înalţă

Nimic pe lumea asta nu ni se cuvine. Trebuie să muncim pentru a obţine ce dorim, pentru a ne atinge ţelurile. Orice ai primit, fără să fi făcut ceva pentru asta, trebuie recompensat prin gratitudine. O persoană recunoscătoare va fi mereu preţuită.

10 Nu aştepta mai mult!

Mulţumeşte-te cu ceea ce ai, cu ceea ce obţii, fără a aştepta mai mult. Nu-ţi face iluzii cu privire la ceea ce ştii că nu poţi avea. Te vei transporta singură într-o lume a dezamăgirilor, din care nu te vei alege decât cu pesimism şi
nefericire.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!