Oameni bogaţi: Au renunţat la şcoală, dar au ajuns miliardari

De Sandra Sarbu pe

Cei mai mulţi părinţi îşi sfătuiesc copiii să meargă la şcoală şi să înveţe cât mai bine pentru a avea un viitor mai strălucit ca al lor. Cu toate acestea, fără ceva noroc şi mult spirit antreprenorial nu reuşeşti să devii un milionar, iar cazurile fericite sunt puţine:
Francois Pinault
Al treilea cel mai bogat om din Franţa, cu acţiuni la Gucci, Samsonite sau Puma, a renunţat la liceu în 1947, pentru a munci la fabrica de cherestea a tatălui său. În prezent are o avere de peste 6,75 de milioane de euro. El este căsătorit cu actriţa Salma Hayek.
Oameni bogaţi: Au renunţat la şcoală, dar au ajuns miliardari
Carl Lindner Jr.
A renunţat la liceu pentru a livra laptele fermei ce aparţinea familiei sale. În 1984, Lindner a cumpărat Chiquita Brands International, pe care a crescut-o până în 2001. Afacerile i-au adus câştiguri de 1,3 miliarde de euro.
Richard Branson
Oameni bogaţi: Au renunţat la şcoală, dar au ajuns miliardari

A hotărât că şcoala nu e de el încă de la vârsta de 16 ani, astfel punând bazele unei mici afaceri: vindea albume muzicale prin poştă. În timp, afacerea lui s-a transformat în imperiul Virgin, care include peste 200 de companii – printre care se numără şi cele de telefonie mobilă sau linii aeriene – în peste 30 de ţări din întreaga lume. Averea sa trece de 5,2 miliarde de euro.
Amancio Ortega
Încă de la vârsta de 14 ani a hotărât să muncească în loc să meargă la şcoală, el fiind cel care a pus baze imensei companii textile, Inditex. Imperiul său include branduri precum Zara sau Massimo Dutti. Acum este cel mai bogat om din Spania, având o avere de peste 24 de miliarde de euro.
Kirk Kerkorian
În clasa a VIII-a a lăsat şcoala deoparte pentru a deveni boxer amator. Nu a devenit faimos pentru asta, ci pentru averea strânsă, de peste 2,4 miliarde de euro, după ce a investit în staţiuni de lux în întreaga lume. Este cunoscut şi pentru numeroasele clădiri pe care le-a construit la Las Vegas.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO