Apelează la o agenţie de recrutare când îţi cauţi job!

De Unica.ro pe

Când vrei să-ţi găseşti un loc de muncă şi foloseşti serviciile oferite de agenţiile de recrutare, principalele avantaje sunt gratuitatea serviciilor şi economisirea timpului.

Când îţi cauţi un loc de muncă, de cele mai multe ori ai nevoie de agenţii care să se ocupe de recrutarea ta. Avantajele apelării la astfel de ajutoare sunt economisirea timpului, creşterea şanselor de găsire în scurt timp a unui loc de muncă şi oferirea jobului potrivit.

Scopul unei agenţii este acela de a construi o punte de legatură între dorinţele tale şi aşteptările companiei angajatoare, de aceea avantajele pe care le oferă site-urile de recrutare sunt numeroase.

Un alt aspect pozitiv este faptul că în majoritatea interviurilor recrutorii îţi oferă un feedback asupra CV-ului, a experienţei tale profesionale sau a abilităţilor demonstrate în cadrul interviului. Uneori aceştia îţi oferă chiar şi o analiză a „potrivirii” studiilor, abilităţilor sau a profilului tău cu jobul actual sau cu domeniul ales.

Recrutorii devin şi consultanţi

Printr-o astfel de îndrumare profesională, recrutorul unei agenţii devine mai mult decât un simplu intermediar al procesului de selecţie. El ajunge chiar să fie şi consultant pentru tine, ceea ce te poate ajuta mult şi poate deveni un posibil factor-cheie pentru o viitoare angajare şi chiar pentru succesul tău profesional viitor.

Un alt avantaj îl constituie diversitatea de oportunităţi de angajare şi de companii pe care ţi le poate oferi o agenţie de selecţie şi recrutare, chiar dacă iniţial ai aplicat pentru un singur post.

Plusuri

Printre beneficiile apelării la aceste agenţii, mai poţi regăsi faptul că ţi se oferă locul potrivit în peisajul pe care ţi-l doreşti, condiţiile de muncă visate, ambientul potrivit sau remuneraţia şi beneficiile râvnite la un moment dat al carierei.

Pe de altă parte, dacă ceri ajutorul agenţiilor de recrutate poţi beneficia gratis de consiliere în carieră şi de detalii despre trend-ul pieţei  muncii în perioada căutărilor.

Agenţia de resurse umane îţi poate oferi mai multe oportunităţi de angajare în acelaşi timp, având mai multe job-uri deschise de la diverşi clienţi, fiind permanent gata pregatită să îţi ofere o schimbare atunci când ţi-o doreşti sau chiar şi atunci când, poate, nici nu te-ai gândit la ea.

Dacă apelezi la agenţiile de recrutare, automat se creează o relaţie „win to win”, adică tu eşti mereu updatată cu ce se întâmpla pe piaţa de recrutare şi eşti în atenţia specialiştilor, iar agenţia îşi îmbogăţeşte portofoliul de candidaţi.

Contactele pe care le au agenţiile de recrutare cu companiile care scot posturi la concurs sunt unele de încredere şi astfel, tu ştii sigur că CV-ul tău ajuns pe masa unui manager prin intermediul unei agenţii de recrutare, va fi cu siguranţă citit şi luat în calcul. Pe de altă parte procesul de recrutare şi selecţie a CV-urilor se face cu profesionalism şi rigoare, ceea ce constituie un avantaj pentru tine.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro