Compatibilitate în stil feng shui

De Lumea Femeilor pe

Vechii chinezi considerau că omul, ca şi tot ce îl înconjoară, este dominat de unul din cele cinci elemente: foc, pământ, metal, apă şi lemn
Foc:  Persoanele foc sunt lideri înnăscuţi. Pun mult suflet în ceea ce fac şi degajă o căldură interioară deosebită. Au capacitatea de a-i motiva şi a-i inspira pe ceilalţi. Sunt iubitori de idei şi concepte noi, fiind într-o căutare permanentă de schimbare. Gândesc prea puţin înainte de a acţiona şi au parte de multe suişuri şi coborâşuri. Sunt cinstiţi şi aşteaptă acelaşi lucru de la ceilalţi.

Pământ: Oamenii pământ sunt stabili, de încredere şi au multă forţă. Sunt răbdători, grijulii şi puternici. Sunt practici, dau dovadă de logică şi gândesc bine înainte de a acţiona. Sunt încăpăţânaţi şi opun rezistenţă la schimbare. Au capacitatea de a începe un proiect şi de a-l duce la bun sfârşit. Nu sunt atât de permeabili cu persoanele care aparţin celorlalte elemente.

Metal: Oamenii metal sunt rigizi, ambiţioşi şi gândesc pe un singur plan. Au încredere în ei înşişi şi se iau în serios. Rareori se bazează pe alte persoane şi preferă să-şi rezolve singuri problemele, indiferent de natura lor. Sunt independenţi de felul lor şi nu le place să li se spună ce au de făcut. În general, se descurcă bine din punct de vedere financiar.

Apă: Oamenii apă au ureche muzicală. Chiar dacă nu sunt artişti, se bucură mai mult decât ceilalţi de sunetul muzicii. Sunt oameni blajini, cărora nu le place să rănească sentimentele altora. Sunt capabili să-şi susţină punctul de vedere cu calm şi, uneori, cu viclenie. Au o natură intuitivă şi îşi dau seama de subtilităţi pe care persoanele aparţinând altor elemente nici nu le sesizează.

Lemn: Oamenii lemn sunt sociabili şi ambiţioşi. Sunt îndemânatici în privinţa detaliilor şi posedă calităţi executive şi manageriale. Planificarea le face plăcere, deseori îşi propun ţeluri pe termen lung, pe care le ating invariabil. Dau dovadă de moralitate şi au o etică ieşită din comun. Îi dispreţuiesc pe cei care nu se ridică la standardele înalte impuse de ei. Îşi fac prieteni buni şi fideli.

În concepţia lor, fiecare om este condus de unul din aceste cinci elemente, care pot fi prezentate sub forma unor cicluri. Înţelegerea acestor cicluri este utilă în determinarea compatibilităţii cuplurilor. Din punct de vedere structural, suntem atraşi mai mult de persoanele care aparţin elementului care se află înaintea sau imediat după elementul nostru în ciclul productiv, decât de oamenii care aparţin celorlalte elemente.

Foc cu foc Oamenii care aparţin elementului foc sunt entuziaşti, pozitivi şi optimişti. Când două persoane foc se găsesc una pe cealaltă, rezultatul poate fi o relaţie foarte puternică. Un om al focului are capacitatea de a scoate la iveală tot ce este mai bun dintr-o persoană care aparţine aceluiaşi element şi poate da naştere unei combinaţii de durată, în care nici unul din parteneri nu va ajunge să se plictisească de celălalt, căci scânteia dragostei nu le va lipsi niciodată.

Foc cu pământ  O îmbinare armonioasă, în care fiecare partener se pricepe să-l stimuleze şi să-l atragă pe celălalt. Superba imaginaţie a focului, împreună cu senzualitatea pământului creează o relaţie cu şanse de reuşită pe toate planurile.

Foc cu metal Focul are forţa de a topi metalul şi, de aceea, această relaţie este una dificilă. Eul persoanei foc va uza în timp metalul. Ambele elemente sunt competitive şi vor încerca să se doboare unul pe celălalt. Orelaţie ca aceasta ar putea fi salvată prin umor şi aprofundarea stilului feng shui.

Foc cu apă   Combinaţie la fel de dificilă ca şi precedenta. Totuşi, apa poate adăuga creativitate entuziasmului şi energiei manifestate de foc. În acelaşi timp, persoanele foc au capacitatea de a inspira persoanele apă. Cu toate că ambele persoane au abilitate în arta comunicării, vor întâmpina dificultăţi unul faţă de celălalt. Dar, nimic nu este imposibil!

Foc cu lemn Combinaţie armonioasă. Persoana lemn oferă stabilitate impulsivului foc. Energia şi entuziasmul persoanei foc pot motiva persoana lemn pentru acţiuni şi activităţi cu succese mari, pe care nu le-ar fi obţinut pe cont propriu. Cei doi sunt optimişti, generând o relaţie trainică şi creatoare.

Pământ cu pământ O uniune deosebit de pozitivă, căci ambii parteneri sunt interesaţi în menţinerea unui standard de viaţă înalt. Se ajută reciproc, iar dacă totuşi apar probleme, acestea se datorează mai mult încăpăţânării celor doi. Însă acest lucru nu va putea să învingă o iubire atât de trainică precum a lor.

Pământ cu metal O combinaţie excelentă, datorită celor doi parteneri care se vor susţine, se vor respecta şi se vor admira reciproc. Cu ajutorul metalului, persoana pământ va descoperi câte oportunităţi atractive există de fapt în viaţă. În schimb, cei aparţinând elementului pământ vor hrăni ambiţiile materiale ale celor ce aparţin metalului, contribuind astfel şi la siguranţa financiară a relaţiei.

Pământ cu apă   O combinaţie dificilă. Este posibil ca cei doi parteneri să se rănească reciproc din punct de vedere sentimental. Pământul conferă stabilitatea ce-i lipseşte apei, dar apa va căuta mereu să iasă din această împrejmuire. În afaceri însă, această combinaţie este deosebit de puternică. Creativitatea apei – plus abordarea materialistă a pământului – nu poate duce decât la realizări şi câştiguri sigure. Dacă dragoste nu e, măcar bani să se găsească!

Pământ cu lemn  Relaţia dintre aceste elemente este una pe muchie de cuţit, căci lemnul suge energia vitală a pământului. Dacă cei doi parteneri nu ajung să se descopere unul pe celălalt şi să-şi unească forţele în timp util şi în mod inteligent, cel mai bine ar fi să se despartă prieteni decât duşmani.

Metal cu metal Relaţie destul de bună, având în vedere că cei doi se vor înţelege reciproc din momentul în care vor face cunoştinţă. Vor avea parte de suişurile şi coborâşurile tipice unei relaţii, dar vor fi gata să coopereze pentru întărirea legăturii lor atunci când se vor ivi semne de slăbiciune. Acest tip de relaţie este puternică şi de lungă durată.

Metal cu apă  O relaţie puternică, în care partenerii se lasă conduşi de sentimente şi de intuiţie, fiind capabili să comunice, la un moment dat, la nivel subliminal. Persoana metal îşi va ajuta jumătatea să nu mai fie atât de uşor influenţată de ceilalţi, în timp ce apa îşi va ajuta partenerul să-şi exprime mai uşor sentimentele şi să se mai lase purtat de val din când în când.

Metal cu lemn  Este o relaţie dificilă, pentru că părţile implicate vor dori să domine. Ambii parteneri sunt convinşi că modul lor de a face lucrurile este cel corect. Lemnul va dori companie, pe când metalul se va simţi bine pe cont propriu. Dacă metalul este maleabil şi se va lăsa prelucrat, acceptând ideile lemnului, sunt şanse ca relaţia să meargă. Oricum, partenerii vor fi nevoiţi să se adapteze din mers pentru a-şi acorda aceste şanse.

Apă cu apă  O relaţie care se apropie de ideal. Ambii parteneri vor da dovadă de afinităţi intuitive unul faţă de celălalt, înţelegând instinctiv nevoile şi dorinţele jumătăţii lor. Această legătură va întări personalitatea amândurora, sporind astfel şi reuşita pe plan profesional.

Apă cu lemn  Combinaţie pozitivă, pentru că apa reprezintă un suport în dezvoltarea şi viaţa lemnului. Apa va purta lemnul în direcţiile dorite, iar prin intermediul acestuia va ajunge acolo unde, în mod normal, singură, nu ar fi ajuns.

Lemn cu lemn  Evident, o relaţie în care cei doi parteneri se vor susţine reciproc, atât în ce priveşte viaţa de cuplu, cât şi sub aspect profesional. Chiar dacă, privit din afară, cuplul va părea plicticos, fiţi siguri că ritmul lor este unul care le prieşte de minune.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Andreea Antonescu, prima declarație despre divorț:"Nimic nu este pe vecie"

Andreea Antonescu, prima declarație despre divorț:"Nimic nu este pe vecie"