(P) De ce ar trebui să renunţi la produsele convenţionale pentru cosmetice bio

De unica, pe

De câte ori ai trecut pe lângă un magazin şi o cremă ţi s-a părut tentantă doar pentru că avea un poster mare în vitrină? Dar de câte ori ai apreciat mirosul familiar al unei game de cosmetice bio, dar nu aveai siguranţa că efectul lor este garantat?

În acest articol vorbim despre tot ce reprezintă opţiunea de a folosi produse cosmetice bio pentru tenul tău şi câte poate să îţi ofere un astfel de produs.

Deja există o cerere din ce în ce mai mare de natural din partea publicului feminin şi masculin. Îngrijirea tenului şi a pielii de pe corp are nevoie să implice siguranţă şi pe termen lung, în locul senzaţiilor plăcute de moment. După ce ai utilizat deja, pentru mult timp, produse convenţionale, de ce ai alege să treci la cosmetice bio?

Conservanţi, parabeni…

Lista de ingrediente a cremelor convenţionale aduce, de multe ori, cu un curs de chimie din care nu înţelegi nici măcar o jumătate. Poate că recunoşti parabenii, parafina şi derivaţii din plastic. Însă nu toate ingredientele sunt atât de uşor de „citit”. 

Cosmeticele bio conţin ingrediente naturale. În unele cazuri, poţi găsi un conservant care are doar rolul de a te ajuta să te bucuri de produs pentru cât mai mult timp. Însă, cele mai multe cosmetice bio conţin doar ingrediente naturale compatibile unul cu celălalt.

Vezi mai departe de marketing

Orice produs al unui brand cunoscut internaţional beneficiază de campanii de marketing cu buget generos. Vei vedea afişe în reviste şi pe magazine, reclame la televizor şi chiar pe Facebook. Toate acestea nu îţi garantează efectul asupra tenului tău, ci doar îţi ridică aşteptări. 

Marketingul este cea mai eficientă cale prin care un produs proaspăt lansat poate fi făcut cunoscut, promovat şi cumpărat. Recunoaşte marketingul atunci când îl vezi şi alege pe baza unor motive personalizate, ale tale, în locul repetiţiei reclamelor. 

Naturalul este bine tolerat de ten

În cazuri rare dar totuşi existente, cremele convenţionale au efecte secundare asupra utilizatorilor, fie bărbaţi sau femei. Alcoolul din creme poate genera reacţii alergice pe o piele sensibilă. Efectele negative reprezintă o realitate.

Cosmeticele bio au în componenţă ingrediente ale căror caracteristici pe care probabil că le cunoşti deja ori cu care te-ai mai intersectat. De asemenea, limitând ingredientele în totalitate chimică minimizezi şi riscul de a dezvolta efecte secundare.

Încrederea în frunizor contează

Dacă vrei să alegi cosmetice bio, atunci alege-le de la un furnizor cu experienţă pe piaţă şi un catalog de produse suficient de generos încât să poţi acoperi întregul proces de îngrijire. Studiază oferta de produse şi observă dacă acel furnizor oferă produse chiar şi pentru situaţii temporare ce îţi pot declanşa neplăceri. 

Apicola este un brand de produse apicole cu o ofertă de cosmetice bio româneşti ce îţi va părea cel puţin tentantă. În industria bio va fi nevoie să ai încredere în furnizorul de la care cumperi produsele, ca să te poţi bucura de linişte pe termen lung.

Alege să foloseşti cosmetice bio româneşti, cu ingrediente 100% naturale şi de provenienţă cunoscută sau certificată. Alege să ai grijă de pielea ta pentru toţi anii ce vor veni. 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!