(P) Cum poți scăpa de sforăit și de durerile de spate chiar la tine acasă

De unica pe

Cu siguranță ai auzit deja despre conceptul ”să-ți faci din dormitor propriul sanctuar”. Și este un concept cât se poate de justificat, pentru că dormitorul este spațiul din casă unde îți petreci aproximativ o treime din viață. Așa că este necesar un plus de atenție atunci când îl amenajezi, dacă îți dorești o cameră în care să obții maximum de relaxare. Dacă însă o dai în bară la calitatea saltelei și a patului, vei transforma dormitorul într-o cameră de tortură fizică și te vei trezi cu dureri de care nu vei scăpa prea ușor.

Prin urmare, unul dintre cele mai importante upgrade-uri pe care trebuie să le aduci dormitorului tău este patul. Atât somiera, cât și salteaua trebuie să fie de înaltă calitate. O somieră ajustabilă, care să se poată ridica în diferite poziții, în funcție de nevoile tale, ar fi alegerea perfectă. Și nu doar atât, ci și cea mai bună răsplată pe care o poți oferi spatelui tău. Alături ea, o saltea din spumă cu memorie desăvârșește senzația de confort și relaxare.

Salteaua de pat de ultimă generație

Și, ce-i drept, există acum, disponibile și în România, saltele de pat de o calitate imbatabilă: saltele cu strat superior din spumă cu memorie și tehnologie Dual Core ce permite alegerea diferitelor niveluri de duritate și confort într-o singură saltea, ori saltele din spumă cu memorie având mai multe straturi – Elioform, Eliosoft, spumă cu memorie și spumă cu gel ce creează un echilibru perfect de senzații. Disponibile la Magniflex, aceste saltele dispun de sistem Dual Core, ce oferă o parte tare, dar și una mai moale, în funcție de preferințele individuale ale fiecărui utilizator. Aceste saltele sunt compuse din două părți cu fermități diferite, astfel că o singură saltea poate satisface nevoi diferite, fără a fi nevoie de compromisuri de la unul dintre parteneri.

Patul ajustabil te scapă de multe neplăceri

Și cum să faci ca ansamblul să fie complet, dacă nu cu o somieră și un cadru de pat de ultimă generație. La modă acum sunt somierele rabatabile în diferite unghiuri, în funcție de nevoile tale. Care sunt beneficiile acestui tip de somiere? În primul rând, dincolo de confortul pe care îl vei simți atunci când vei dori să citești cuibărită, seara, între perne confortabile, află că astfel vei reduce considerabil presiunea exercitată atât asupra picioarelor, cât și a corpului.

Printre beneficiile pe care un pat ajustabil le poate aduce sănătății utilizatorului său amintim, alături de eliminarea durerilor de spate și de coloană, care apar, de regulă, după un somn într-o poziție incorectă, și faptul că te ajută să scapi de sforăit.

Sforăitul, dar și alte probleme de respirație sunt cauzate, de cele de mai multe ori, de o deschidere insuficientă a căilor respiratorii. Însă, dacă dormi într-o poziție ușor ridicată, cu siguranță vei favoriza circulația fluxului de aer prin căile nazale. Astfel, cu cât circulă mai bine aerul prin căile tale respiratorii, cu atât calitatea somnului tău va crește, iar sforăitul se va reduce considerabil.

Circulația sanguină și picioarele umflate, tratate cu somn de calitate

Să dormi pe un pat ergonomic, pe o saltea potrivită contribuie și la o mai bună circulație sanguină. Astfel de poziții comode duc la reducerea presiunii pe care, în alte condiții, ai exercita-o asupra sistemului tău circulator. Prin urmare, sângele va circula corespunzător și la nivelul extremităților.

Așa nu te vei trezi dimineața nici cu dureri de spate, dar nici cu glezne umflate, aceasta din urmă fiind o problemă tot mai des întâlnită la toate vârstele și mai ales în rândul femeilor.

Prin urmare, un pat bun te poate scăpa de neplăceri care, de regulă, dacă sunt ignorate, ajung să fie tratate după mult timp și multe vizite la cabinetul medical.