Ce are de spus Sergiu, solistul Carla’s Dreams, despre anonimatul trupei

De Adina Rosetti, pe Ultimul update Luni, 05 decembrie 2016, 18:58
Sunt celebri, sunt controversați, sunt poate cel mai hot fenomen muzical al momentului, la noi. Toată lumea ar vrea să știe ce se ascunde în spatele măștilor pe care le schimbă la fiecare concert. Însă ei au de gând să-și păstreze anonimatul până la capăt! Solistul proiectului Carla's Dreams – să-l numim „Sergiu” – ne-a vorbit despre creație, succes și, inevitabil, măști.

Vin din Republica Moldova (mai precis din Chișinău), cântă  în engleză, română și, uneori, rusă, piesele lor fac instant milioane de vizualizări pe YouTube, au fani care îi adoră și faptul că țin morțiș la anonimatul și la măștile lor incită curiozitatea tuturor. Melodiile lor vorbesc despre dragoste și despre realitățile de zi cu zi, cu versuri controversate și destul de analizate de domnii de la CNA, ceea ce nu face decât să le spo­rească succesul. Mai nou, misteriosul „Sergiu“ este și jurat al emisiunii de talente X Factor, probabil primul jurat care nu-și dezvăluie identitatea și căruia nu i se pot citi emoțiile pe chip. Iar în octombrie, Carla’s Dreams se pregătesc de câteva concerte peste hotare (Franța și Rusia) și de lansarea single-ului „Imperfect“.

De ce e atât de important pentru voi să vă păstrați anonimi?

Este important, pentru că ne iubim modul de viață și am vrea să îl păstrăm așa, anonimatul fiind o cale de a o face. Nu suntem tocmai fani ai vieții publice.

Ce s-ar întâmpla dacă v-ați dezvălui identitatea?

Nimic grav, dar sperăm să nu se întâmple și nu planificăm să o facem.

carla's dreams în concert, îmbrăcat într-un hanorac negru și pictat de față, ca de obicei Foto: Gabriel Pătruț, Libertatea

Crezi că ați fi avut la fel de mult succes dacă ați fi fost o trupă „normală”, în care membrii își arată chipul?

Răspunsul ar putea fi doar unul speculativ, pentru că nu putem ști ce ar fi fost. Suntem conștienți că anonimatul a adus o doză sporită de interes de la început, dar nu credem că doza este atât de mare, încât după ce oamenii aud muzica, să mai fie atât de interesați de identitate. Și ne bucurăm că din ce în ce mai puțină lume se uită la acest aspect și nu mai reprezintă o temă de discuție.

Când petreci atât de mult timp fiind un personaj, cât de mult te afectează asta pe tine, cel real? Ai momente când ai vrea să renunți la mască?

Nu, nu aș vrea să renunț la mască. Influența este minimă, pentru că am reușit să creăm o echipă care face clar deosebirea dintre personaj și omul din spatele acestuia și respectă ambele părți.

Modelul machiajului se schimbă mereu, lu­crați cu mai mulți artiști, vă alegeți mo­de­lele în funcție de dispoziție, situație etc.?
Alegem modelele în funcție de dispoziție, dar în majoritatea cazurilor le facem diferite pentru că ar fi complicat dacă am încerca să le facem la fel. E mai complicat să le repeți decât să le schimbi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2