Statul în care purtarea măștii nu va mai fi obligatorie. Se redechid magazinele și restaurantele la capacitate maximă

De Unica.ro, pe
Autoritățile unui stat american au hotărât să renunțe la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19. Purtarea măștii de protecție nu va mai fi obligatorie, iar magazinele și restaurantele vor funcționa la capacitate maximă. 

În ciuda faptului că pandemia de COVID-19 nu a dispărut, al doilea stat ca populație din SUA va renunța la restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Autoritățile din Texas au anunțat relaxarea măsurilor, inclusiv faptul că purtarea măștii de protecție nu va mai fi obligatorie.

Citește și: Un bărbat din Târgu Jiu a făcut infarct la o zi după ce se vaccinase anti-COVID-19

„De miercurea viitoare, toate magazinele şi restaurantele de orice tip pot deschide la 100% din capacitatea lor. Datorită progreselor medicale în domeniul vaccinurilor şi tratamentelor cu anticorpi, Texasul are acum mijloacele de a-şi proteja texanii de coronavirus”, a afirmat guvernatorul republican al statului, Greg Abbott, potrivit Digi24.

Firmele vor avea însă posibilitatea să impună propriile reguli sanitare sau să limiteze numărul persoanelor în spațiile lor.

„De aproape şase luni, prea mulţi texani au fost privaţi de oportunitatea de a lucra, prea mulţi proprietari de mici afaceri au avut probleme în a-şi plăti facturile. Ne asigurăm ca toate afacerile şi familiile din Texas să aibă libertatea de a-şi hotărî propriul destin”, a mai spus guvernatorul.

Experții americani s-au arătat extrem de îngrijorați de situație și consideră că această relaxare vine mult prea devreme.

Citește și: Numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere la nivel global

„Sunt foarte îmgrijorată de informațiile potrivit cărora din ce în ce mai multe state ridică exact măsurile pe care le-am recomandat pentru a proteja oamenii. Nu este momentul să relaxăm dispozitivele cruciale despre care știm că pot opri răspândirea Covid”, a declarat directoarea Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, Rochelle Walensky.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!