Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat din SUA, a murit la 84 de ani

De Unica.ro, pe

Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat din SUA, s-a stins din viață miercuri, 23 martie, la vârsta de 84 de ani de cancer.

Anunțul a fost făcut de familie pe contul de Twitter al fostului politician.

“Cu inima frântă vă anunțăm că dr. Madeleine Albright, cel de-al 64-lea secretar de stat al SUA și prima femeie care a ocupat această funcție, a murit astăzi. Cauza a fost cancerul. A decedat înconjurată de familie și prieteni. Am pierdut o mamă, o bunică, o soră, o mătușă și o prietenă iubitoare” – se arată în mesajul postat pe Twitter.

Ned Price, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Esterne al SUA, a numit decesul lui Albright drept devastator. “În calitate de prima femeie secretar de stat, ea a eschis calea pentru o mare parte din profesia noastră” – a spus Price, potrivit CNN.

Madeline Albright  a condus Depatamentul de Stat în administrația președintelui Bill Clinton din 1997 până în 2001, fiind mai întâi ambasador al SUA la Națiunile Unite. Albright a susținut extinderea NATO, drepturile omului, democrația și a încercat să caute soluții pentru reducerea răspândirii armelor nucleare.

Marie Jana Korbelová, pe numele său real, s-a născut în data de 15 mai 1937, în Praga, Cehoslovacia, într-o familie de evrei. La vârsta de 11 ani, familia ei a emigrat în Statele Unite ale Americii, iar datorită studiilor a reuși să atingă cele mai înalte trepte ale puterii.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!