Povestea impresionantă a românului care transmite mesajele autorităților în limbaj mimico-gestual

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Luni, 23 martie 2020, 13:32
În plină pandemie de coronavirus, mesajele primite de la autorități sunt esențiale pentru a menține situația sub control. Pentru ca aceste mesaje să fie înțelese de toată lumea însă, este nevoie de ajutor.

Bogdan Anicescu (31 de ani), absolvent de Psihopedagogie Specială și interpret în limbaj mimico-gestual la Asociația Națională a Surzilor din România, este omul care transmite mesajele autorităților către români în limbaj mimico-gestual.

Printr-o postare devenită virală de la Ministerul Afacerilor Interne, povestea lui Bogdan a devenit cunoscută de către sute de mii de oameni. „El este cel care ne ajută de fiecare dată când avem nevoie ca mesajele noastre să ajungă și la oamenii cu dificultăți de auz”, arată postarea.

Citește și: Andreea Marin își oferă ajutorul în lupta împotriva coronavirusului. Scrisoare deschisă către Ministrul Sănătății

Ministerul Afacerilor Interne continuă apoi povestea:

„Un om de o modestie remarcabilă a venit după prima noastră transmisie live și ne-a spus:

– Vă mulțumesc!

– Pentru ce, Bogdan?

– Pentru că m-ați chemat și ați dat astfel, unei categorii aparte de oameni, șansa de a afla cum trebuie să se protejeze în această perioadă.

– Noi îți mulțumim pentru că din timpul tău liber vii să ne ajuți.

– În zilele acestea nu există timp liber! Mă bucur că pot face asta!

– E miezul nopții ai cu ce să te întorci acasă?

– Nu vă faceți probleme, vă rog! Mă descurc. Dar am o singura rugăminte, îmi puteți da o masca de protecție pentru acasă? Am grijă de o pisică pe care trebuie să o duc zilnic la tratament și as vrea să mă protejeze când ies din casă. Contra cost sau o să cumpăr una și v-o aduc data viitoare!

Dar noi am auzit doar „Data viitoare”, din care am înțeles angajamentul și dorința unui om cu suflet mare de a contribui la efortul pe care cu toții îl facem pentru limitarea îmbolnăvirilor.

El este Bogdan. Un român care și-a asumat să ne ajute dintr-un motiv pe care poate încă nu și l-a căutat, dar pe care noi i l-am găsit: din patriotism.

Mulțumim, Bogdan!”

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!