Viaţa unui copil supusă la vot pe internet

De Erika Chivu pe

Să fac avort sau nu? Asta îi întreabă o americancă pe vizitatorii blogului său, în mâinile cărora pune viaţa copilului său nenăscut.
9 decemrie 2010 este ziua când se va decide soarta copilului din pântecele Alishei fiindcă aceasta este ultima zi în care legea americană îi dă voie să facă avort. Deocamdată, peste 48.000 de voturi sunt împotriva avortului, în timp ce aproape 13.000 de oameni au votat pentru.

Căsătorita de 10 ani, femeia nu pare a avea motive să renunţe la sarcină, însă atât ea, cât şi soţul ei, sunt nehotărâţi. Ei povestesc că şi-au dorit copii de la început, însă au amânat din diverse motive, iar când au început încercările, problemele nu au întârziat să apară. După ce au pierdut mai multe sarcini, cei doi şi-au dat seama că sunt prea bătrâni pentru a mai face copii.

Argumentele în favoarea avortului

„Mă tem că presiunea permanentă de a fi soţia şi mama perfectă în timp ce am şi un job full time, îmi va provoca o cădere nervoasă”, este primul argument al femeii care nu ştie probabil, câte românce au un job full-time în timp ce cresc nu un copil, ci doi sau trei.

Al doilea argument, mai mult decât ciudat este faptul că sarcina o va împiedica să ţină cură de slăbire. De pe blogul birthornot.com înţelegem că Alisha a pierdut câteva kilograme şi este dezamăgită că nu va mai putea slăbi acum, că este însărcinată.

Şi în sfârşit, argumentul cel mai bun al femeii este acela că deja a pierdut trei sarcini, iar acum se teme că se va întâmpla la fel şi nu vrea să-şi facă speranţe deşarte gândidu-se la copilul pe care îl va ţine în braţe.

Pe vizitatorii site-ului nu i-au convins nici argumentele tatălui, Pete, care se teme că e deja prea bătrân pentru a avea copii – deducem că are sub 40 de ani. Cei doi nu menţionează probleme financiare, divergenţe în cuplu sau alte motive care i-ar putea face să renunţe la sarcină.

Controverse şi ameninţări

Blogul birthornot.com a stârnit uriaşe controverse printre americani, care se întreabă cine poate fi în spatele lui. Să fie o glumă proastă, nişte oameni care vor să devină faimoşi peste noapte sau cei mai jalnici părinţi din lume?

Mulţi sunt convinşi că situaţia nu e reală. Li se pare incredibil că există doi oameni care pot lăsa soarta copilului lor în mâna unor necunoscuţi. De altfel şi postările de pe blog te fac să crezi că nu e ceva serios pentru că cei doi prezintă intenţionat informaţii care înclină balanţa în defavoarea avortului – poze de la ecografii, detalii despre mărimea copilului şi stadiul de dezvoltare în care se află. Puţini sunt în stare să voteze pentru avort când află că fătul are mărimea unui avocado, că i se formează părul, sprâncenele şi oasele urechilor.

Pete şi Alisha recunosc că au primit ameninţări, mai mulţi hackeri au încercat să le fure site-ul, iar unii oameni s-au oferit să adopte copilul lor după naştere.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro