Psihologie: 9 trucuri ca să începi ziua bine

De Lumea Femeilor, pe

Nu întotdeauna este uşor să te trezeşti binedispusă dimineaţa. Iată 9 sfaturi ca ca să începi ziua bine
Îţi reamintim o regulă de bază ca să fii în formă de la prima oră: trebuie să te culci devreme dacă te scoli devreme. În funcţie de câte ore de somn ai nevoie şi de ora la care trebuie să te trezeşti, îţi poţi calcula ora la care te bagi în pat.
Trezeşte-te într-o lumină progresivă! Multe veioze şi lămpi de noapte sunt concepute azi pentru a da o lumină de la slab la intens, simulând astfel răsăritul soarelui. Trezirea nu va fi, astfel, prea dură.
În aceeaşi ordine de idei, evită soneriile stridente sau să programezi ceasul pe buletinele de ştiri, care nu sunt prea optimiste. E de preferat, de exemplu, să te scoli pe muzică… se pare că asta ajută moralul în sens pozitiv. 
După ce ai deschis ochii, mai stai câteva minute în pat, ca să te desprinzi uşor de lumea viselor. Este un mijloc de a face mai uşoară trecerea din poziţia orizontală la cea verticală. 
Pregăteşte totul pentru cafeaua de a doua zi, astfel încât să nu-ţi rămână decât să apeşi pe butonul filtrului de cafea. La ieşirea din duş, vei putea simţi aroma cafelei proaspete, pentru ca apoi să o savurezi din ceaşca ta preferată.
Gata, te-ai dat jos din pat. Primul gest, înainte de a intra la duş, este să bei un pahar mare de apă. În felul acesta te rehidratezi şi elimini toxinele rămase în organism peste noapte.
Este timpul să treci la duş. Preferabil, unul cald şi prelungit, pentru a trezi corpul. Profită de acest moment şi gândeşte-te la lucruri frumoase: la cina cu partenerul sau prietenii, de exemplu. La nevoie, cântă sub duş, pentru că se pare că aşa te defulezi pentru toată ziua.
Înainte de micul-dejun: Fă 10 -12 minute de exerciţii fizice, ca să-ţi pui corpul în mişcare. În plus, mişcarea îţi deschide şi apetitul.
Ia micul dejun! Este cel mai bun moment al zilei pentru a te hrăni cum trebuie. Majoritatea grăsimilor absorbite de organism dimineaţa vor fi eliminate pe parcursul zilei. Aşadar profită! Nu uita de fructe, pentru vitamine! Când pleci la serviciu cu burta plină înseamnă să te asiguri că ziua începe bine!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!