Top 10 alimente pentru detoxifiere

De Diana Zagrean, pe

Vrei să-ţi detoxifici organismul, dar nu ştii cu ce alimente să începi o cură sănătoasă? Vezi top 10 alimente pentru detox care îţi curăţă colonul, regenerează ficatul şi ajută rinichii să filtreze toxinele din corp.
 
Nuci braziliene
Au o cantitate mare de seleniu, care acţionează ca un antioxidant şi care ajută organismul să elimine rapid metalele grele din organele vitale. Nu exagera cu consumul şi aceste nuci te vor ajuta să detoxifici organismul de mercur şi alte metale grele.
Fructe Goji
Conţinutul mare de beta caroten şi vitamina C te ajută să cureţi organismul de radicalii liberi şi să ai parte de o cură de detox eficientă. Înlocuieşte stafidele cu hrănitoarele fructe Goji şi profită de beneficiile asupra ficatului şi colonului.
Alge marine
Algele marine adăugate la dietă (în salate, supe, smoothie-uri) te ajută să cureţi organismul de periculoasele metale grele: cadmiu, plumb şi radioactivul stronţiu. În plus, majoritatea algelor (spirulină, alge pentru sushi) conţin iod, care acţionează ca un catalizator al metabolismului.
Ceapă
Ceapa are prorpietăţi antibacteriene bine cunoscute, care te scapă de răceală şi gripă, dar sulful şi aminoacizii sunt cei care ajută la detoxifierea ficatului.
Susan
Seminţele de susan sunt pline de nutrienţi şi grăsimi bune, care ajută sistemul imunitar să lupte cu infecţiile şi ajută ficatul să cureţe toxnele în curele de detoxifiere.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!