Stai prea mult pe scaun? Vezi la ce pericole te expui!

De Geo Berciu pe

Stai într-un scaun de birou sau pe canapea mai mult de şase ore pe zi? Ai atunci de ce să te îngrijorez, potrivit specialiştilor.

Cele mai recente teste efectuate de cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv (Israel) arată că mișcarea și alimentația nu sunt suficiente pentru menţinerea unei siluete convenabile. Concluzia studiului este simplă: timpul îndelungat petrecut în poziţia şezând are ca efect imediat lăţirea posteriorului.

Nu este vorba de inactivitate, ci de presiunea exercitată pe muşchii fesieri. Se modifică ţesuturile grase, care devin mai rigide la cei care stau mult pe scaun sau pe canapea.
Stai prea mult pe scaun? Vezi la ce pericole te expui!

Şi nu este singurul pericol la care se expun cei care petrec mult timp stând pe scaun. „Perioadele îndelungate de timp petrecute stând pe scaun au importante consecinţe metabolice şi pot influenţa trigliceridele, colesterolul, glucoza, tensiunea arterială. Aceşti factori sunt semne de obezitate, boli ale inimii şi alte boli cronice”, susţine un alt cercetător.
Stai prea mult pe scaun? Vezi la ce pericole te expui!

Soluţia este însă la îndemâna tuturor: mişcarea. Daca te iei cu treaba şi uiţi să te mai ridici de pe scaun, pune-ţi un reminder pe telefon din oră în oră. O mică plimbare nu numai că îţi va dezmorţi muşchii şi oasele, ci te va ajuta să revii la muncă mai proaspăt şi mai binedispus.
(Sursa foto: Northfoto)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro