Cum îți dai seama că loțiunea ta de soare a expirat

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Marți, 13 august 2019, 16:44

Loțiunea de plajă este importantă indiferent de nuanța pe care o are pielea ta – dar dacă aceasta a expirat, atunci nu mai este bună de nimic.

Dacă folosești o loțiune expirată, aceasta nu doar că nu are efect, ci poate să îți ofere și o arsură de toată frumusețea. -Dermatologul Allison Arthur, din Orlando, Florida, a explicat mai bine: „Ingredientele din loțiunile de protecție solară se pot descompune, pierzându-și eficiența în filtrarea sau blocarea luminii ultraviolete”.

Așadar, este bine să verifici data de expirare a loțiunii tale, pentru a te asigura că va avea efect. Unele loțiuni nu au această dată menționată, ci doar semnul care îți arată la câte luni de la deschidere crema va fi bună de folosit. Dacă nu îți amintești exact când ai deschis crema, regula generală este că dacă a trecut mai bine de un an, cel mai probabil e bine să o arunci și să o înlocuiești.

Această regulă ar trebui aplicată atât la loțiunile SPF cu efect chimic, cât și cele cu efect fizic. Dermatologil Henry Lim, din Detroit, Michigan, a explicat că loțiunile chimice (care conțin ingrediente de tipul oxibenzonei) se degradează în timp din pricina oxidării, pe când ingredientele din cele fizice (cum ar fi oxidul de zinc și dioxidul de titaniu) ajung să se strângă laolaltă și să devină ineficiente.

De asemenea, căldura este un factor în plus care contribuie la stricarea compoziției loțiunilor de protecție solară. Dacă ai ținut loțiunea pe plajă când afară era caniculă sau dacă ai ținut-o în portbagajul fierbinte al unei mașini, atunci cel mai sigur este să o arunci la gunoi. Oricum ar fi, e bine să acorzi atenție și semnelor că loțiunea a expirat. Dacă consistența acesteia devine apoasă sau nisipoasă sau dacă își schimbă culoarea, e clar momentul să achiziționezi una nouă.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!