Motivul pentru care nu trebuie să depozitezi niciodată laptele pe ușa frigiderului

De Amelia Matei, pe
Pentru că este ambalat într-o sticlă de plastic sau de carton, majoritatea dintre noi suntem tentați să depozităm laptele pe ușa frigiderului. Însă speciliștii averitizează că acest obicei este cât se poate de greșit. Care este explicația?

Citește și – De ce trebuie să pui în frigider un pahar cu apă și o monedă

Ușa este cea mai caldă parte a frigiderului, iar laptele, în virtutea ingredientelor pe care le conține, trebuie să stea în cel mai rece sector al frigiderului, adică pe raftul de jos. Aceeași regulă se aplică și în cazul cărnii crude sau a peștelui.

Potrivit specialiștilor, ușa este perfectă pentru a păstra alimente la conservă și mâncăruri care au o durată mai mare de valabilitate.

Iată ordinea în care trebuie să stochezi corect alimentele în frigider:

1. Pe raftul de sus, acolo unde temperature are cele mai multe variații, se depozitează brânzeturile, untul și ciocolata.

2. Pe raftul de mijloc se așază recipientele cu mâncare gătită.

3. Pe raftul de jos, unde temperatura este cea mai scăzută, se depozitează ouăle, cutiile cu lapte, caserolele de carne crudă sau peștele crud.

4. În sertare, acolo unde există un anumit nivel de umiditate, păstrăm legumele și fructele crude. Unele fructe şi legume emit etilenă, care poate accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel că ele trebuie păstrate separat.

5. Pe ușa frigiderului, acolo unde temperatura fluctuează cel mai mult, păstrăm alimentele ce au conservanți naturali – sucurile de fructe, sosuri, murături și tot ceea ce înseamnă conserve.

6. Nu în ultimul rând, temperatura în frigider trebuie menţinută la 4 grade Celsius, iar în congelator la aproximativ -17 grade.

Citește și – 5 alimente pe care să nu le păstrezi niciodată în frigider

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!