De ce este carnea de porc toxică

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 28 octombrie 2019, 18:38
Carnea de porc este nelipsită de pe masa de Crăciun, dar nu întotdeauna este o alegere sănătoasă. Uite ce trebuie să știi înainte să consumi clasica friptură.

Porcul este unul dintre cele mai consumate tipuri de carne din lume, dar conține foarte mulți viruși și bacterii, potrivit draxe.com. Unii dintre acești agenți patogeni sunt periculoși pentru oameni. Un alt lucru pe care nu îl știi, probabil, despre carnea de porc este faptul că are foarte multe toxine, mai multe chiar decât cea de vită și de pui.

Unul dintre motivele pentru care carnea de porc este plină de toxine are legătură cu sistemul digestiv al acestor animale. Porcul digeră tot ce mănâncă extrem de repede, în aproximativ 4 ore, în timp ce vaca are nevoie de 24 de ore pentru a dizolva hrana. Atât animalele, cât și oamenii, elimină substanțele periculoase prin digestie. Din moment ce sistemul digestiv al porcului operează atât de rapid, multe toxine îi rămân în sistem și sunt depozitate în țesutul gras.

Un alt motiv este faptul că porcul nu are glande sudoripare, pe care organismul le folosește, în mod normal, pentru a elimina substanțele nocive. De câte ori mănânci carne de porc, asimilezi aceste toxine.

Carnea de porc, contaminată cu bacterii

Porcii au în organismul lor numeroși paraziți, iar unii sunt periculoși pentru om, deoarece nu dispar prin gătire. Una dintre cele mai periculoase boli care pot fi luată de la consumul cărnii te porc este trichineloza. Îți dai seama că o ai dacă începi să ai grețuri, amețeli, diaree, dureri de cap, febră sau frisoane, tuse, ochi umflați și dureri articulare. Netratată, afecțiunea poate duce la deces.

Alte motive să nu mănânci carne de porc

Carnea de porc te îngrașă, deoarece conține foarte multe grăsimi saturate. Dacă ai colesterolul crescut, stai departe de acest alimente, pentru că are foarte mult colesterol rău.

Consumul de carne de porc procesată te face mai tristă! Zahărul, sarea și conservanții din aceste produse îți schimbă starea de spirit, făcându-te să fii deprimată, și îți dau migrene.

Pentru că e savuroasă, îți lăsăsm aici și o rețetă nemaipomenita de muschiulet de porc la tava!

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!