3 copii care au supravieţuit avortului

De Erika Chivu pe

Deşi părinţii lor nu şi-au dorit să-i ţină în braţe, cineva a vrut ca ei să trăiască. Aşa se face că au supravieţuit încercărilor de avort, iar astăzi sunt adulţi sănătoşi.

A supravieţuit unui avort în luna a şaptea

Gianna Jessen este unul dintre cele mai cunoscute cazuri. În 1977, când avea 17 ani, mama ei a vrut să facă avort, deşi se afla în luna a şaptea de sarcină. Singura soluţie a fost o injecţie cu soluţie salină. Aceasta trebuie să omoare fătul, urmând ca mama să-l nască mort. Însă Gianna a sfidat soarta şi s-a născut vie, câteva ore mai târziu.

Din fericire, medicul specializat în avorturi nu a fost acolo ca s-o ucidă, aşa cum se întâmplă în astfel de cazuri, aşa că micuţa a fost dusă la spital. Din cauza soluţiei saline s-a născut cu paralizie cerebrală şi medicii credeau că nu va merge şi nu va vorbi niciodată. Din nou, cineva a vrut ca soarta Giannei să fie alta. Cu ajutorul părinţilor adoptivi, ea a devenit un adult normal, care vorbeşte, aleargă şi dansează. Astăzi este una din cele mai împătimite activiste anti avort.

A trecut peste trei încercări de avort

Amy este o altă americancă ce luptă cu înverşunare pentru drepturile copiilor nenăscuţi, folosind propriul ei exemplu. În 1975, când a descoperit că este însărcinată, mama ei a încercat de trei ori să avorteze, folosind aceeaşi metodă, cu soluţie salină. De fiecare dată i s-a introdus în abdomen un ac imens prin care i s-a scos din lichidul amniotic, introducându-se în loc apă cu sare, care ar fi trebuit să ardă fătul. Prin nu se ştie ce minune, fetiţa a reuşit să supravieţuiască şi s-a născut prematur, dar sănătoasă tun. Astăzi este bunică.

Unul din gemeni a supravieţuit

La câteva luni după ce a făcut un avort, mama lui Sarah Smith, şi-a dat seama că revista pe care o ţine pe burtă se mişcă în sus şi în jos. A ştiut imediat că este încă însărcinată şi s-a întors la doctor. La fel de uimit, acesta a constatat că pacienta fusese însărcinată cu gemeni şi numai unul din ei murise la avort. Femeia s-a gândit că este un semn divin şi a decis să-l nască pe celălalt. Sarah s-a născut cu ambele şolduri dislocate şi şi-a petrecut primii ani de viaţă în ghips.

Născută fără o mânuţă

Cazul Annei Rosa Rodriguez a făcut vâlvă în anii ’90, când subiectului avortului era mai controversat ca oricând. Mama fetiţei, o imigrantă dominicană, a cerut avortul când era însărcinată în şapte luni, dar la scurt timp s-a răzgândit. Medicul nici n-a vrut să audă de aşa ceva şi i-a cerut asistentei să o ţină pe femeie până când îşi face efectul anestezia.

Când s-a trezit tânăra de 20 de ani a aflat că avortul era incomplet şi că trebuie să revină. Însă în acea seară au început contracţiile, iar câteva ore mai târziu s-a născut Anna Rosa, un bebeluş sănătos, dar fără o mânuţă, care îi fusese smulsă în timpul avortului.  

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro